search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 12:54
MENU CLOSE

Άδωνις Γεωργιάδης: «Με τρεις ψηφιακούς τρόπους μπορείτε να κλείσετε δωρεάν ραντεβού στο ΕΣΥ»

23.02.2024 15:22
giatros

Την απλοποίηση των διαδικασιών για να κλείνει ραντεβού ο ασθενής με τα ιατρεία του ΕΣΥ μέσω τριών ηλεκτρονικών διαδικτυακών υπηρεσιών, επεσήμανε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης με ανάρτηση του στο X (Twitter).

Σύμφωνα με τον ίδιο, το υπουργείο στην προσπάθεια της  ψηφιακής του μετάβασης, έχει αναλάβει την πρωτοβουλία «να ενσωματώσει όλες τις διαδικασίες «κλεισίματος» ραντεβού σε μία ενιαία εφαρμογή, με στόχο την απλούστευση και τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών».

Στόχος της προσπάθειας αυτής, είναι να διευκολυνθεί η πρόσβαση στις υγειονομικές υπηρεσίες καθιστώντας την «πιο άμεση, ευέλικτη και διαφανή, εξασφαλίζοντας ότι κάθε πολίτης, μπορεί να διαχειρίζεται τις ιατρικές του ανάγκες με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο».

Αναλυτικά, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, προβλέπεται πως κάθε πολίτης που είναι εγγεγραμμένος σε προσωπικό ιατρό έχει τη δυνατότητα εύκολα να επισκεφθεί την πλατφόρμα και από αυτήν, να κλείνει τα ραντεβού του χωρίς καμία χρέωση.

«Αυτή η διαδικασία εξασφαλίζει ότι η επίσκεψη στον προσωπικό ιατρό, καθώς και η περαιτέρω παραπομπή σε ιατρό οποιασδήποτε ειδικότητας, αν απαιτείται, είναι πλήρως δωρεάν και εύκολα προσβάσιμη», εξήγησε ο υπουργός.

Στην δεύτερη περίπτωση, εάν ο πολίτης επιθυμεί να κλείσει ραντεβού στα Κέντρα Υγείας σε όλη τη χώρα, μπορεί μέσω της ίδιας υπηρεσίας.

Η τρίτη δυνατότητα που έχει ο πολίτης που θέλει να επισκεφθεί δωρεάν κάποιο συμβεβλημένο ιατρό του ΕΟΠΥΥ, μπορεί μέσω της πλατφόρμας πατώντας εδώ.

Στην περίπτωση που επιθυμεί να προγραμματίσει μια επίσκεψη σε τακτικά εξωτερικά ιατρεία ή σε απογευματινά Ιατρεία, μπορεί να αξιοποιήσει τη πλατφόρμα: https://1535.gr ,για να κλείσει ραντεβού.

Υπενθυμίζεται πως οι επισκέψεις στα τακτικά εξωτερικά Ιατρεία είναι δωρεάν, ενώ οι επισκέψεις στα απογευματινά ιατρεία πληρώνονται από τους πολίτες.

Διαβάστε επίσης:

Γλουτοί: Πώς επιτυγχάνεται ανόρθωση και σωστή καμπυλότητα

Ελληνική Ιατρική Εταιρία Παχυσαρκίας: Ποιες νόστιμες τροφές μειώνουν τη χοληστερίνη;

Ακραίες εξωτερικές θερμοκρασίες και σακχαρώδης διαβήτης τύπου 2

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 12:54