search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 23:52
MENU CLOSE

Πέτρος Τατσόπουλος: Νέο ματς με ιερέα που του έριξε ανάθεμα – «Αστεία μεσαιωνικά απολιθώματα»

23.02.2024 20:01
tatsopoulos 765- new

Καλά κρατεί η κόντρα του Πέτρου Τατσόπουλου με συγκεκριμένους εκπροσώπους της Εκκλησίας, με αφορμή τόσο το συγγραφικό του έργο, όσο και για τις απόψεις του συγγραφέα, που συγκρούονται με πεποιθήσεις των ιερέων.

Αυτή τη φορά όλα ξεκίνησαν όταν ο Πέτρος Τατσόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή του Γ. Λιάγκα άσκησε κριτική στην πολιτικολογία στην οποία επιδίδονται διάφοροι ιερείς και μητροπολίτες, με αφορμή την πρόσφατη ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Αντιδρώντας στα λεγόμενά του, συνταξιούχος ιερέας από την Κρήτη, ονόματι πατήρ Νεκτάριος, ανέγνωσε πράξη αναθεματισμού κατά του συγγραφέα και πρώην βουλευτή.

Ο ίδιος εξήγησε την πράξη του λέγοντας: «Δεν μπορεί αυτό το άτομο να βρίζει χωρίς αιδώ, να εξευτελίζει καθημερινά τα Ιερά και τα Όσια της Πίστεως μας, να μιλάει για απάτες με τα σεπτά Λείψανα των Αγίων μας, να αποκαλεί Ιμάμη τον Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ επειδή απλώς διαφυλάττει την ορθόδοξη τάξη και παράδοσιν».

Η αντίδραση του Πέτρου Τατσόπουλου ήρθε με ανάρτησή του στα social media.

«Αυτά τα αστεία μεσαιωνικά απολιθώματα, παρέα με τον καραγκιοζάκο του Πρακτορείου Εμπορίας Θαυμάτων, νομίζουν ότι ζούμε ακόμη στο 1916, όταν αναθεμάτιζαν τον Βενιζέλο και βύθιζαν τη χώρα στο διχασμό.

Δεν έχουν καταλάβει ότι τα αναθέματά τους χρησιμεύουν πλέον μονάχα για τη ψυχαγωγία μας. Ούτε και θα το καταλάβουν έως ότου οι εισαγγελικές αρχές αναλάβουν να τους εξηγήσουν πού τελειώνουν τα καλαμπούρια και πού αρχίζουν οι συνέπειες για τις διαχρονικές τους απάτες. Αριβεντέρτσι», έγραψε o Πέτρος Τατσόπουλος.

Διαβάστε επίσης:

Κυψέλη: Το ιδιόχειρο σημείωμα που φέρεται να έγραψε η Σταυρούλα – «Φεύγω και το κρίμα στον λαιμό σου»

Κύκλωμα μαστροπείας: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία της Λορέλας και των άλλων συλληφθέντων

Σάμος: Πώς η ΕΥΠ έφτασε στα ίχνη των φοιτητών που έφτιαχναν όπλα μέσω 3D εκτυπωτή – Η παραγγελία μέσω dark web

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 23:51