search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 02:05
MENU CLOSE

Πολίνα Πορίζκοβα: Ποζάρει τόπλες και σπάει τα ταμπού – Και οι «ώριμες» γυναίκες είναι σέξι (Photos)

23.02.2024 10:14
porizcova-new

Το κοινωνικό ταμπού αναφορικά με τη σεξουαλικότητα σε γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας θέλησε να σπάσει η Πολίνα Πορίζκοβα, ποζάροντας topless για την πορτογαλική Vogue.

Η 58χρονη που τη δεκαετία του ’80 μεσουρανούσε ως top μοντέλο στις πασαρέλες και τα περιοδικά θέλησε να στείλει το μήνυμα ότι το σεξ δεν αποτελεί προνόμιο των νεαρών και μόνο ηλικιών.

«Γιατί η σέξι φωτογραφία μιας κοπέλας που δεν ξέρει πολλά για το σεξ είναι προτιμότερη από εκείνη μιας ώριμης γυναίκας που ξέρει τα πάντα γι’ αυτό;» αναρωτιέται -μεταξύ άλλων- μιλώντας ανοιχτά -μέσα από το προφίλ της στο Instagram- για τη σεξουαλικότητα των «ώριμων γυναικών», κατακρίνοντας όλους εκείνους που θεωρούν σέξι μόνο τις νέες γυναίκες.

«Η σέξι φωτογραφία μιας νεαρής γυναίκας κρίνεται φυσική, μιας μεγαλύτερης, αφύσικη…»

«Γνωρίζατε ότι η Anne Bancroft, η οποία υποδύθηκε την επικίνδυνη ηλικιωμένη γυναίκα αποπλανήτρια Mrs Robinson στο “Graduate”, ήταν 38 ετών; Και ο νεαρός άνδρας που αποπλανεί, ο Dustin Hofmann, ήταν 30 ετών; Το να είσαι ελκυστικός σημαίνει να έχεις δύναμη. Τη δύναμη της αποδοχής. Έχεις αυτό που όλοι θέλουν, και είναι στο χέρι σου να το μοιραστείς με όποιον θέλεις.

Ο παράγοντας του τι θέλουν οι άνδρες και τι οι γυναίκες, βρίσκεται στις αντίθετες πλευρές του ηλικιακού φάσματος. Η γυναίκα χάνει τη δύναμη με την πάροδο του χρόνου και ο άνδρας την κερδίζει. Η φωτογραφία μιας νεαρής γυναίκας που επιδεικνύει το σώμα της, μπορεί να ερμηνευθεί ως μια προσπάθεια να τραβήξει την προσοχή και αυτό κρίνεται ως φυσικό.

Η φωτογραφία μιας μεγαλύτερης γυναίκας που επιδεικνύει το σώμα της είναι αφύσικη, μια απελπισμένη έκκληση για προσοχή, όπου το μόνο που θα κάνει είναι να δείχνει θλιμμένη και αξιολύπητη.

Οι άνθρωποι είναι ένα από τα λίγα είδη που κάνουν σεξ ψυχαγωγικά. Τις περισσότερες φορές όταν κάνουμε σεξ, είναι για ευχαρίστηση. (Από ό,τι βλέπω- οι άνθρωποι που φαίνεται να παίρνουν τη μεγαλύτερη ευχαρίστηση από το σεξ είναι οι νέοι άνδρες και οι μεγαλύτερες γυναίκες).

Γιατί λοιπόν η σέξι φωτογραφία μιας κοπέλας που δεν ξέρει πολλά για το σεξ είναι προτιμότερη από εκείνη μιας ώριμης γυναίκας που τα ξέρει όλα γι’ αυτό; Είναι η πιο προφανής ένδειξη του πατριαρχικού μας κόσμου στον οποίο οι γυναίκες θεωρούνται κυρίως ως αναπαραγωγικό υλικό» έγραψε στη λεζάντα που συνόδευε την topless φωτογραφία της.

Ποια είναι, όμως, η Πολίνα Πορίζκοβα;

Η Πολίνα Πορίζκοβα είναι μοντέλο, ηθοποιός και συγγραφέας. Το 1984, σε ηλικία μόλις 18 ετών, έγινε η πρώτη γυναίκα από την Κεντρική Ευρώπη στο εξώφυλλο του τεύχους μαγιό «Sports Illustrated», ενώ ήταν και το πρόσωπο της Estée Lauder το 1989.

Σήμερα, αγνοώντας επιδεικτικά τα ταμπού περί ηλικίας, «πολεμά» τον ηλικιακό ρατσισμό, ενώ ποζάροντας σέξι στον φακό, αποδεικνύει μέσω του προφίλ της στο Instagram ότι η γυναίκα παραμένει αισθησιακή σε κάθε ηλικία, εμπνέοντας, παράλληλα, χιλιάδες γυναίκες παγκοσμίως.

Διαβάστε επίσης:

Κώστας Τουρνάς: «Τα πράγματα στην τηλεόραση είναι κάπως fast food» (Video)

Κωνσταντίνα Σπυροπούλου: Έγκυος στο δεύτερο παιδί η παρουσιάστρια! (Video)

Κιάρα Φεράνι: Oι αναρτήσεις «όλο νόημα» μετά τον φερόμενο χωρισμό της με φόντο τους νομικούς μπελάδες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:09