search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 17:23
MENU CLOSE

Γαλλία: «Ντου» αγροτών στην Αγροτική Έκθεση Παρισιού την ώρα της επίσκεψης Μακρόν (Video)

24.02.2024 15:33
gallia_agrotes_makron_eisboli

«Ντου» στον χώρο όπου διεξαγόταν η Αγροτική Έκθεση Salon De L’Agriculture, την ώρα της επίσκεψης του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, έκαναν εξαγριωμένοι αγρότες.

Ο γάλλος πρόεδρος έφτασε στις 8 το πρωί του Σαββάτου εν μέσω τεταμένου κλίματος, με δεκάδες διαδηλωτές να καταφέρνουν να διεισδύσουν παραβιάζοντας μια μπάρα, σύμφωνα με δημοσιογράφους του γαλλικού πρακτορείου ειδήσεων.

Διαδηλωτές των συνδικάτων FNSEA, Νέοι Αγρότες (Jeunes agriculteurs) και Αγροτικός Συντονισμός (Coordination rurale) παραβίασαν μπάρα και εισέβαλαν στο συγκρότημα, σύμφωνα με δημοσιογράφους του AFP.

Συμπλοκές σημειώθηκαν ανάμεσα στις δυνάμεις ασφαλείας και διαδηλωτές που έφεραν διακριτικά σήματα των τριών συνδικάτων, την ώρα που ο Μακρόν συνομιλούσε με στελέχη των συνδικάτων σε άλλο χώρο εκεί κοντά. Μέλη των δυνάμεων της τάξης αναπτύχθηκαν στους διαδρόμους του εκθεσιακού χώρου και οι δυνάμεις της τάξης κατάφεραν να συγκρατήσουν τους διαδηλωτές.

Την Παρασκευή, ο πρόεδρος Μακρόν ακύρωσε μεγάλη δημόσια συζήτηση που υπολόγιζε να έχει σήμερα στον χώρο της Αγροτικής Έκθεσης, προτείνοντας ωστόσο στα αγροτικά συνδικάτα συνάντηση πριν από τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης.

Η ιδέα μιας μεγάλης δημόσιας συζήτησης μετατράπηκε σε φιάσκο καθώς η αναφορά την Πέμπτη στην πρόσκληση προς την περιβαλλοντική ένωση Soulèvements de la Terre (Εξεγέρσεις της Γης), έστω κι αν ακυρώθηκε γρήγορα, εξόργισε τους αγρότες.

Οι αγρότες διαδήλωσαν χθες μπροστά από το εκθεσιακό κέντρο και ορισμένοι παρέμειναν εκεί τη νύχτα. Στη γαλλική πρωτεύουσα είχε φτάσει άλλη μια πομπή από τρακτέρ στη διάρκεια της ημέρας, η οποία παρέμεινε για ώρες στην καρδιά του Παρισιού.

Διαβάστε επίσης:

Ζελένσκι: Θα νικήσουμε, παλεύουμε εδώ και 730 ημέρες

Χήρα Ναβάλνι: Ο Πούτιν κρατά όμηρο τη σορό του συζύγου μου

Βασιλιάς Κάρολος: «Πολύ επιθετικός» ο καρκίνος του – «Είναι σε πολύ σοβαρή κατάσταση»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 17:11