search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 12:37
MENU CLOSE

Ρωσία: Η σορός του Αλεξέι Ναβάλνι παραδόθηκε στη μητέρα του

24.02.2024 18:00
navalny

Η σορός του Ρώσου αντιφρονούντα Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος πέθανε την περασμένη εβδομάδα στη σωφρονιστική αποικία όπου κρατούνταν, παραδόθηκε στη μητέρα του, έγραψε σήμερα στην πλατφόρμα Χ η εκπρόσωπός του Κίρα Γιάρμις.

Η ίδια είπε ότι δεν γνωρίζει αν οι αρχές θα επιτρέψουν την τέλεση κηδείας με τον τρόπο που επιθυμεί η οικογένεια και «όπως αξίζει στον Αλεξέι».

Νωρίτερα, η χήρα του ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιούλια Ναβάλναγια, απαίτησε από τις ρωσικές Αρχές να παραδώσουν τη σορό του για ταφή και κατηγόρησε τον «δαιμονικό» Βλαντίμιρ Πούτιν πως «βασάνισε το πτώμα του».

Μάλιστα, σε 6λεπτο βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube, η Ναβάλναγια κατηγόρησε τον ρώσο πρόεδρο ότι κρατά όμηρο τη σορό του συζύγου της και αμφισβήτησε τη χριστιανική πίστη του Πούτιν που συχνά επικαλείται.

«Γνωρίζαμε ήδη ότι η πίστη του Πούτιν ήταν ψεύτικη, αλλά τώρα το βλέπουμε πιο καθαρά από ποτέ» είπε. «Κανένας αληθινός χριστιανός δεν θα μπορούσε ποτέ να κάνει αυτό που κάνει τώρα ο Πούτιν με το σώμα του Αλεξέι», πρόσθεσε.

Από τότε που επέστρεψε στη ρωσική προεδρία το 2012, ο Πούτιν παρουσιάζεται ως υπερασπιστής των παραδοσιακών, συντηρητικών αξιών απέναντι σε αυτό που παρουσιάζει ως διαβρωτικό δυτικό φιλελευθερισμό. Έχει επίσης διατυμπανίσει την εγγύτητά του με την ορθόδοξη εκκλησία της Ρωσίας, εμφανιζόμενος τακτικά σε λειτουργίες κατά τη διάρκεια θρησκευτικών εορτών και μιλώντας για την πίστη του.

Διαβάστε επίσης:

Βαλένθια: Στους 10 οι νεκροί από την πυρκαγιά σε πολυκατοικία

Γαλλία: «Ντου» αγροτών στην Αγροτική Έκθεση Παρισιού την ώρα της επίσκεψης Μακρόν (Video)

Ζελένσκι: Θα νικήσουμε, παλεύουμε εδώ και 730 ημέρες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 12:37