search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 13:36
MENU CLOSE

Αλέξει Ναβάλνι: Τον σκότωσαν με γροθιά στην καρδιά λέει ακτιβιστής – Η παλιά τεχνική της KGB

21.02.2024 14:16
navalny

Την «σφραγίδα» της KGB μπορεί να φέρει ο τρόπος θανάτου του αντικαθεστωτικού Αλεξέι Ναβάλνι, όπως γράφουν οι Times, επικαλούμενοι τον Βλαντίμιρ Οσέτσκιν, υπερασπιστή  των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η τεχνική της γροθιάς στην καρδιά

Η εφημερίδα γράφει συγκεκριμένα ότι οι μώλωπες στο σώμα του Ναβάλνι παραπέμπουν σε μία τεχνική των πρακτόρων της KGB, οι οποίοι είναι εκπαιδευμένοι έτσι ώστε αφού αφήσουν κάποιον στόχο να εξαντληθεί σωματικά σε συνθήκες όπως αυτές που επικρατούν στον Αρκτικό Κύκλο, να μπορούν να τον σκοτώσουν «μόνο με μία γροθιά».

Ο Οσέτσκιν δήλωσε ότι ο Ναβάλνι εκτέθηκε πάνω από δυόμιση ώρες σε κάποιο υπαίθριο χώρο απομόνωσης, με την θερμοκρασία να φτάνει στους -27 βαθμούς. «Κατέστρεψαν το σώμα του αφήνοντας τον στο κρύο για μεγάλο διάστημα και επιβραδύνοντας την κυκλοφορία του αίματος στο ελάχιστο. Μετά γίνεται εύκολο να σκοτώσεις κάποιον σε δευτερόλεπτα, αν ο πράκτορας έχει εμπειρία», υποστήριξε ο Βλαντίμιρ Οσέτσκιν, προσθέτοντας ότι οι άνθρωποι της KGB είναι εκπαιδευμένοι να σκοτώνουν με μία γροθιά στην καρδιά.

Η επίσημη εκδοχή για «σύνδρομο αιφνίδιου θανάτου»

Σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή ο 47χρονος Ρώσος αντικαθεστωτικός έκανε μια σύντομη βόλτα σε εξωτερικό χώρο των φυλακών, είπε ότι δεν αισθανόταν καλά και μετά κατέρρευσε. Οι υπεύθυνοι των φυλακών αποδίδουν τον τραγικό τέλος του Ναβάλνι στο «σύνδρομο του αιφνίδιου θανάτου», αλλά δεν είναι σαφές εάν έγινε νεκροψία. Επίσης παραμένει αδιευκρίνιστο που ακριβώς βρίσκεται η σορός του Ναβάλνι.

Το πρακτορείο Interfax μετέδωσε πως οι γιατροί προσπαθούσαν επί μισή ώρα να επαναφέρουν τον Ναβάλνι, όταν κατέρρευσε. Οι υπεύθυνοι των φυλακών υποστηρίζουν ότι οι γιατροί ήταν κοντά του σε δύο λεπτά και μετά από έξι λεπτά μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο.

Η έκκληση της τραγικής μητέρας

Η μητέρα του, Λουντμίλα, που μετέβη στην περιοχή όπου βρίσκονται οι φυλακές, οδηγήθηκε στο νεκροτομείο της πόλης Σαλεκάρντ, όπου της είπαν ότι έχει μεταφερθεί η σορός του Αλεξέι Ναβάλνι. Ωστόσο η εκπρόσωπος του αντικαθεστωτικού πολιτικού, Κίρα Γιαρμούς, δήλωσε ότι οι αρχές δεν επέτρεψαν στην μητέρα του νεκρού να μπει στο νεκροτομείο και ο δικηγόρος του εκδιώχθηκε από την περιοχή.

Η Κίρα Γιαρμούς πρόσθεσε ότι οι ρωσικές αρχές αποφάσισαν την παράταση της έρευνας που διεξάγεται από κυβερνητική επιτροπή, χωρίς να διευκρινίζεται μέχρι πότε θα διαρκέσει η έρευνα. Πάντως από την πλευρά των ρωσικών αρχών κατέστη σαφές ότι η σορός του Ναβάλνι δεν θα δοθεί στους οικείους του παρά μόνο μετά την ολοκλήρωση της έρευνας.

Στο μεταξύ ο λογαριασμός της χήρας του Ναβάλνι στην πλατφόρμα Χ, τέθηκε για λίγες ώρες εκτός λειτουργίας, μία μέρα αφότου ανέβασε βίντεο στο οποίο δήλωνε την πρόθεση να συνεχίσει τον αγώνα του συζύγου της. Η πλατφόρμα Χ ανακοίνωσε ότι ο λογαριασμός μπλοκαρίστηκε «από λάθος», λόγω «σφάλματος» στο σύστημα.

H μητέρας Ναβάλνι προς Πούτιν:

Διαβάστε επίσης:

Βρετανία: Επικό φιάσκο με την εκτόξευση πυραύλου από πυρηνοκίνητο υποβρύχιο – Οργή στον Τύπο

Σοκ από την αυτοκτονία της πορνοστάρ Kagney Linn Karter – Αυτοπυροβολήθηκε στο στόμα

Άλογο το έσκασε από τους στάβλους και κάλπαζε σε αυτοκινητόδρομο! (videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 13:35