search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 02:41
MENU CLOSE

Κορινθία: Τον «πατέρα Κλεομένη» δείχνει ως πατέρα του εγγονού του ο παλαιοχριστιανός – «Δεν έχω καμία σχέση με την κόρη του» απαντά ο ρασοφόρος

26.02.2024 12:29
KLEIOMENHS_PALAIOXRISTIANOS2

Τον αυτοαποκαλούμενο «πατέρα Κλεομένη» έναν παλαιοημερολογίτη, που είναι γνωστός στο ΥouΤube και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως μια εκκεντρική φιγούρα που τα βάζει με…όλους, «φωτογραφίζει» ως τον πατέρα του βρέφους της 22χρονης κόρης του ο παλαιοχριστιανός Μανώλης Καλαϊτζιδάκης σύμφωνα με όσα έχει καταθέσει στην Αστυνομία. Ο ίδιος ο ρασοφόρος Κλεομένης ωστόσο διαψεύδει ότι γνωρίζει την οικογένεια και την κόρη του σε νέες δηλώσεις του την ίδια στιγμή που οι υποψίες των αρχών για αιμομιξία εντείνονται.

Ο δικηγόρος του Μανώλη Καλαϊτζιδάκη, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, επιβεβαιώνει τα όσα έχει πει στην κατάθεσή του ο εντολέας του για τον «πατέρα Κλεομένη», αναφέρει το protothema.gr.

Μάλιστα, όπως δήλωσε ο Ανδρέας Θεοδωρόπουλος δεν ξέρει περισσότερα στοιχεία, καθώς η κόρη του είναι ενήλικη, δεν τον αφορά η προσωπική της ζωή και συνεπώς ο πατέρας του έξι μηνών βρέφους της 22χρονης θυγατέρας του, την οποία στο πλαίσιο των κανόνων του κοινοβιακού βίου, συνηθίζει να αποκαλεί «αδερφή», όπως άλλωστε και τα υπόλοιπα τέκνα του.

Ποιος είναι ο «πατήρ Κλεομένης»

Ο ρασοφόρος «πατήρ Κλεομένης» έγινε γνωστός στο πανελλήνιο την εποχή του κορωνοϊού αναρτώντας στη σελίδα του στο Facebook βίντεο θρησκευτικού ακτιβισμού κάνοντας κηρύγματα κατά των εμβολίων ενώ είναι και μεγάλος αρνητής των νέων ταυτοτήτων, αναφέρει το protothema.gr.

Μέσα από το προσωπικό του κανάλι με τίτλο «Χάραγμα» στο YouTube ο παλαιοημερολογίτης ιερέας Κλεομένης Κεφάλας διακηρύσσει μια ακραία ερμηνεία για τον Χριστιανισμό, η οποία τον οδήγησε και στη φυλακή. Αφορμή για αυτό υπήρξε ο βανδαλισμός σε ένα μηχάνημα ΑΤΜ, τον οποίο και βιντεοσκόπησε.

Φορώντας το μαύρο ράσο και το σκουφάκι στο κεφάλι που είχε γίνει πρώτο θέμα συζήτησης στα social media με περιπαικτικά σχόλια για τη δράση του έβγαζε «πύρινους λόγους» στους συγκεντρωμένους στο Σύνταγμα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες σε αυτές τις συγκεντρώσεις βρίσκονταν και η 22χρονη κόρη του Καλαϊτζιδάκη.

Ο μοναχός αυτός έχει προκαλέσει «θύελλα» αντιδράσεων στους κόλπους της εκκλησίας και στους πιστούς με τις βίαιες πράξεις του και κυρίως με αυτή στην οποία απεικονίζεται σε βίντεο να βανδαλίζει μνημείο του ολοκαυτώματος των Εβραίων της Λάρισας. Το βίντεο αυτό είχε προκαλέσει αντιδράσεις από φορείς αλλά και από το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο της Ελλάδος.

Σε ανακοίνωσή του χαρακτήριζε το περιστατικό «επαίσχυντο και λυπηρό», ζητώντας από τις αρμόδιες αρχές να προβούν στη σύλληψή του δράστη και την παραπομπή του στη δικαιοσύνη. Σε παλαιότερη ανακοίνωσή της η Ιερά Σύνοδος έχει ξεκαθαρίσει ότι η Εκκλησία της Ελλάδος «ουδεμία σχέση» έχει με τον αποκαλούμενο «πατέρα Κλεομένη».

«Πατέρας Κλεομένης»: «Δεν έχω καμία σχέση με την κόρη του» – Δεν θέλει να κάνει εξέταση DNA ο παλαιοχριστιανός

Ο ίδιος ο «πατέρας Κλεομένης» ωστόσο, μιλώντας στο Mega, υποστήριξε ότι δεν έχει καμία σχέση με την οικογένεια των Παλαιοχριστιανών της Ορεινής Κορινθίας και δεν είναι πατέρας του μωρού.

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα της πατρότητας του μωρού, είναι ένα από τα θέματα που απασχολούν την Αστυνομία, καθώς κάποιοι άφησαν αιχμές ακόμα και για αιμομιξία στην οικογένεια των Παλαιοχριστιανών.

Υπενθυμίζεται ότι ο πατέρας της οικογένειας έχει αρνηθεί να κάνει εξέταση DNA για να απομακρυνθούν οι όποιες υποψίες. Μετά από αμέτρητες ερωτήσεις, φέρεται να υπέδειξε ως πατέρα του μωρού, τον π. Κλεομένη.

«Δεν τον ξέρω, δεν τον γνωρίζω. Εμένα με ξέρουν χιλιάδες άνθρωποι. Δεν έχω φιλοξενήσει κανέναν από αυτούς τους ανθρώπους. Δεν τους γνωρίζω» είπε στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου στο Mega ο π. Κλεομένης.

«Ενώπιον Θεού και ανθρώπων, δεν ξέρω και δεν έχω καμία σχέση ούτε με την οικογένεια του, ούτε με την κόρη του, ούτε έχω κάνει κάποιο παιδί με την κόρη του» τόνισε στο LiveNews ο π. Κλεομένης.

Νέες δηλώσεις από τον 47χρονο παλαιοχριστιανό: «Δύο πάνοπλοι αστυνομικοί φυλούν τον γιο μου»

Την ίδια ώρα ο 47χρονος θέλει να δει τον 15χρονο γιο του, ο οποίος με εντολή εισαγγελέα έχει μεταφερθεί στο Παίδων και φρουρείται από αστυνομικούς. «Δύο πάνοπλοι αστυνομικοί φυλούν τον γιο μου. Ακόμη και στην τουαλέτα τον πηγαίνουν αγκαζέ. Πήραν ένα 15χρονο παιδί δηλαδλη από τα βουνά για να το διαλύσουν;» είπε στην κάμερα του ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Το Πρωϊνό» ο Μανώλης.

Ο ίδιος αναρωτήθηκε «τι ρεβανσισμός είναι αυτός από την Αστυνομία; Αυτά παραπέμπουν σε άλλα καθεστώτα. Δεν προφυλάσσουν έναν 15χρονο έχοντάς τον αγκαζέ από το πρωί έως το βράδυ. Αυτό λέγεται «θα τον τρελάνουν». Ευτυχώς που κρύφτηκε η σύζυγός μου εκεί που κρύφτηκε γιατί θα είχαμε τέσσερα παιδιά εδώ πέρα, που είναι και πιο μικρά. Τουλάχιστον ο Νίκος είναι 15 ετών».

Ο κ. Μανώλης ανέφερε ότι «προφανώς δεν θέλουν να πάω να δω την κατάσταση για να μην τους καταγγείλω. Είπαν στο παιδί ότι αν τρέξει για να φύγει θα τον πυροβολήσουν. Αυτά μου τα είπε η κόρη μου που είναι ενήλικη και συνοδεύει το παιδί μέσα και κατάλαβα γιατί δεν με αφήνουν ούτε να επικοινωνήσω με αυτό το παιδί. Όλον τον ανδρισμό και τον ρεβανσισμό της η αστυνομία θα τα βγάλει σε έναν 15χρονο; Πού γίνονται αυτά τα πράγματα;».

Ο ίδιος μίλησε και για την κόρη του που είναι έγκυος λέγοντας ότι «κυοφορεί, είναι παντρεμένη και είναι ενήλικη». Σε ερώτηση ποιος είναι ο σύζυγος, απάντησε ότι «ο σύζυγος είναι αυτός που είναι… Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να δημοσιοποιούμε την ιστορία από όλο το σόι μας επειδή μια εφημερίδα έγραψε αυτά που έγραψε…».

Aναμένεται να δηλώσει αθώος

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες ο Παλαιοχριστιανός, στο δικαστήριο αναμένεται να δηλώσει την αθωότητα του, για το αδίκημα της απείθειας, ενώ θα επικαλεστεί το λευκό του ποινικό μητρώο. Την ίδια ώρα, το μυστήριο παραμένει με τη σύζυγό του Μανώλη Καλαϊτζιδάκη, Σεβαστή, η οποία εξακολουθεί να αγνοείται μαζί με τα ανήλικα παιδιά της.

Διαβάστε επίσης:

Ο Μπέος ζητά τα ρέστα από τον Τετέι: Πουλά ως ρατσιστικό αυτό που είπα – «Να ζητήσει συγγνώμη!»

Ζάκυνθος: Ελεύθερος ο 27χρονος που κατηγορείται ότι διέκοψε βίαια την εγκυμοσύνη της συντρόφου του

Εργαζόμενοι συνταξιούχοι: 9 ερωτήσεις και απαντήσεις για το νέο καθεστώς – Άνοιξε η πλατφόρμα για τις δηλώσεις απασχόλησης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 01:15