search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 07:13
MENU CLOSE

Παραιτήθηκε η κυβέρνηση της Παλαιστινιακής Αρχής – Ραγδαίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

26.02.2024 12:03
MohammadShtayyeh

Η κυβέρνηση της Παλαιστινιακής Αρχής, που εδρεύει στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, υπέβαλε σήμερα την παραίτησή της στον πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς, δήλωσε ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός Μοχάμεντ Στάγεχ.

«Δήλωσα την παραίτηση της κυβέρνησης στον Πρόεδρο στις 20 Φεβρουαρίου και σήμερα την υποβάλλω γραπτώς», δήλωσε ο Στάγεχ από τη Ραμάλα, διευκρινίζοντας ότι η απόφαση αυτή λαμβάνεται κυρίως «

«Η απόφαση για παραίτηση ήρθε υπό το φως της άνευ προηγουμένου κλιμάκωσης στη Δυτική Όχθη, την Ιερουσαλήμ και τον πόλεμο, τη γενοκτονία και την πείνα στη Λωρίδα της Γάζας», είπε ο Σταγέχ».

Ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός σημείωσε ότι παραιτείται ώστε να επιτραπεί η δημιουργία σχήματος ευρείας συναίνεσης μεταξύ των Παλαιστινίων σχετικά με τις πολιτικές ρυθμίσεις μετά τον πόλεμο του Ισραήλ κατά του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Η κίνηση αυτή έρχεται εν μέσω αυξανόμενων πιέσεων από τις ΗΠΑ στον πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς να προχωρήσει σε ανασχηματισμό της Παλαιστινιακής Αρχής καθώς έχουν εντατικοποιηθεί οι διεθνείς προσπάθειες για να σταματήσει ο πόλεμος στη Γάζα και να αρχίσουν διεργασίες για μια πολιτική δομή που θα κυβερνήσει τον παλαιστινιακό θύλακα μετά τον πόλεμο.

Διαβάστε επίσης:

Βρυξέλλες: Αγρότες έσπασαν τα κιγκλιδώματα της αστυνομίας έξω από την έδρα του Συμβουλίου της ΕΕ (photos/videos)

Αμερικανός στρατιωτικός αυτοπυρπολήθηκε μπροστά στην πρεσβεία του Ισραήλ – «Δεν θα γίνω συνένοχος στη γενοκτονία, λευτεριά στην Παλαιστίνη!» (video)

Αμαζόνιος: Ανακαλύφθηκε νέο είδος φιδιού – To μεγαλύτερο στον κόσμο (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 07:12