search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 20:20
MENU CLOSE

Νέα Αριστερά: Κάλεσμα σε απεγκλωβισμό στελεχών και δυνάμεων από τον ΣΥΡΙΖΑ – Καρφιά Έφης για Τσίπρα

27.02.2024 06:51
nea aristera new

Μετά το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και την εικόνα διχασμού έως και ριάλιτι που εξέπεμψε, από τη Νέα Αριστερά δεν έχασαν λεπτό και έσπευσαν να αξιοποίησουν το κλίμα απογοήτευσης που κυριάρχησε ακόμη και σε μερίδα της βάσης ή φίλους του ΣΥΡΙΖΑ.

Έτσι τα στελέχη του νέου φορέα – ΧαρίτσηςΑχτσιόγλουΣακελλαρίδης – που στο τέλος της εβδομάδας έχει την πρώτη του Πανελλαδική Συνδιάσκεψη, βγήκαν χθες συντονισμένα να απευθύνουν κάλεσμα προς το απογοητευμένο αριστερών καταβολών κοινό που έχει απομείνει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τονίζοντας την κρίση και το αδιέξοδο του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Έφη Αχτσιόγλου μίλησε (στο Action 24) για την κρισιμότητα του να απεγκλωβιστούν δυνάμεις από τον ΣΥΡΙΖΑ και να ενισχύσουν τη Νέα Αριστερά, καθώς όπως είπε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν παράγει πολιτική, έχει διαμορφωθεί μια κατάσταση αντιμαχόμενων μηχανισμών, «μ’ έναν πρόεδρο ο οποίος το μόνο που τον νοιάζει είναι μια επικοινωνία χωρίς κανένα πολιτικό περιεχόμενο και διαρκώς ευτελίζεται και ευτελίζει όλη την πορεία» του ΣΥΡΙΖΑ. «Απευθύνω κάλεσμα» τόνισε «σε όλους τους αριστερούς και τους προοδευτικούς ανθρώπους και τις κοινωνικές δυνάμεις που είναι εγκλωβισμένοι σε ένα χώρο που δεν μπορεί να απαντήσει στα προβλήματα των προοδευτικών πολιτών». Ερωτηθείσα για το αν απευθύνεται και σε στελέχη είπε πως πρωτίστως μιλά για κοινωνικές δυνάμεις που παρακολουθούν τον ΣΥΡΙΖΑ, εργαζόμενους, συνδικαλιστικές δυνάμεις. Στο επίμονο ερώτημα για τα στελέχη, απέφυγε να «ονοματίσει» πρόσωπα αλλά έτεινε καθαρά το χέρι, λέγοντας πως «όποιος αποδέχεται το πλαίσιο που θέτει η Νέα Αριστερά και βεβαίως δεν έχει εμπλακεί σε χυδαίες ύβρεις κατά των στελεχών της, υπάρχει χώρος για να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να παλέψουμε μαζί για να κάνουμε πολιτική».

Για «πλήρη εκφυλισμό ενός ολόκληρου πολιτικού χώρου», έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης, σχολιάζοντας το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, σε ΜΜΕ στην Ξάνθη, στο πλαίσιο περιοδείας του. Προσθέτοντας με έμφαση πως «δεν αξίζει σε αριστερούς, σε προοδευτικούς, σε δημοκράτες πολίτες, αυτή η απαξίωση της ιστορίας τους, της διαδρομής τους και των προσδοκιών τους για ένα καλύτερο μέλλον». Διεμήνυσε ότι υπάρχει πολιτικός χώρος σοβαρός, αξιόπιστος και μαχητικός που να μπορεί να εκφράσει «την αγωνία και την ελπίδα των αριστερών πολιτών για μια εναλλακτική διέξοδο». «Η Νέα Αριστερά είναι εδώ» είπε.

«Ψάχνω στο μικροσκόπιο για να βρω πράγματα που μπορώ να αναγνωρίσω. Και μου προκαλεί θλίψη» είπε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης (Open TV) απευθύνοντας κάλεσμα σε «όλους αυτούς τους ανθρώπους που νιώθουν ότι δεν τους αξίζει αυτή η απαξίωση της Αριστεράς, που δεν τους αξίζει η απαξίωση της πολιτικής».

Αιχμηρή απάντηση σε Τσίπρα

Όμως, δεν έλειψαν και τα «καρφιά» για τον Αλέξη Τσίπρα, με την Έφη Αχτσιόγλου να απαντά στην αναφορά που έκανε με την ανάρτησή του λίγο πριν το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ότι «έφυγαν επειδή έχασαν», επιρρίπτοντάς τους ευθύνες για τον κατακερματισμό όπως κάνει από την διάσπαση και μετά.

Η Νέα Αριστερά αντέδρασε και άμεσα λέγοντας πως οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύουν τους λόγους που έφυγαν, αλλά η Έφη Αχτσιόγλου επανήλθε χθες με εξαιρετικά αιχμηρές αναφορές.

Σημείωσε ότι ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας «ανέχτηκε την εργαλειοποίησή του από τον Στέφανο Κασσελάκη» και επέτρεψε τις επιθέσεις σε βάρος της και πως με αυτό τον τρόπο στήριξε τον Στέφανο Κασσελάκη, κάτι που είναι «κοινή πεποίθηση». «Δεν γνωρίζω», είπε «γιατί ο ίδιος τώρα αποφάσισε να πει αυτά τα οποία ήταν προφανή σε μένα από την αρχή. Όπως και να ‘χει είναι μια όψιμη αναγνώριση αυτή, που δεν αλλάζει την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Απέρριψε επίσης το επιχείρημα ότι η τωρινή στάση του Αλέξη Τσίπρα τον απαλλάσσει πλέον από τις ευθύνες για όσα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ: «δεν μπορώ να  καταλάβω πώς ένας άνθρωπος ο οποίος είναι ιδρυτής στο κόμμα αυτό, νιώθει ότι δεν μπορεί να έχει κάποια σχέση. Αν είσαι σε ένα κόμμα είσαι σε ένα κόμμα. Έχεις σχέση με όσα γίνονται, έχεις ευθύνη για όσα γίνονται έχεις λόγο για όσα γίνονται. Αν δεν είσαι ή είσαι σε κάποιο άλλο κόμμα τότε παίρνεις μια διακριτή θέση».

Πιο ήπιος εμφανίστηκε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης ο οποίος είπε πως ένα βασικό ζήτημα για τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν ότι δεν έκανε ποτέ απολογισμό της κυβερνητικής περιόδου με αποτέλεσμα όλα τα προβλήματα να βγουν στην επιφάνεια στην συνέχεια.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος (Action 24) ανέφερε πως η σιωπή του Αλέξη Τσίπρα όλους αυτούς τους μήνες «συνέβαλε σε πολύ μεγάλο βαθμό στην κατάσταση εκφυλισμού στην οποία έχει φτάσει ο ΣΥΡΙΖΑ».

Διαβάστε επίσης

Μητσοτάκης στο Παρίσι: Νέα στήριξη στην Ουκρανία, με το βλέμμα στραμμένο στην Ερυθρά Θάλασσα

Αγρότες: Επιστρέφουν στα χωράφια «με το κεφάλι ψηλά» – Προειδοποιούν την κυβέρνηση, «θα μας βρίσκει συνεχώς μπροστά της»

Κασσελάκης: Στηρίζει τον Χρηστίδη μετά το περιστατικό με τον αρχιμανδρίτη – «Με τον Παύλο»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 20:20