search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 23:20
MENU CLOSE

ΕΟΦ: Προσοχή σε «μαϊμού» συμπληρώματα διατροφής κατά της στυτικής δυσλειτουργίας (photo)

29.02.2024 15:13
Untitled design (1)

Την προσοχή των πολιτών για προϊόντα που διακινούνται μέσω Διαδικτύου και περιέχουν δραστικές ουσίες κατά της στυτικής δυσλειτουργίας, εφιστούν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Συγκεκριμένα, σε σημερινή ανακοίνωση του ο ΕΟΦ αναφέρει πως τα προϊόντα Sustain caps και Schwinnng caps, τα οποία κυκλοφορούν στις ΗΠΑ μέσω internet σαν συμπληρώματα διατροφής, περιέχουν τις φαρμακευτικές δραστικές ουσίες tadalafil και nortadalafil, η παρουσία των οποίων τα καθιστούν μη εγκεκριμένα φάρμακα και μάλιστα με ψευδή παρουσίαση (ψευδεπίγραφα).

Οι συγκεκριμένες φαρμακευτικές δραστικές ουσίες tadalafil και nortadalafil χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας, συνδέονται με σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες γεγονός που καθιστά την ανεξέλεγκτη χρήση τους επικίνδυνη για την υγεία των χρηστών.

Ο Οργανισμός εφιστά την προσοχή των καταναλωτών, ώστε σε περίπτωση που έρθει στην κατοχή τους τα προϊόντα, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Σε δεύτερη ανακοίνωση του Οργανισμού αναφέρεται πως το προϊόν Arize Herbal Dietary Supplement caps το οποίο κυκλοφορεί στις ΗΠΑ μέσω Διαδικτύου σαν συμπλήρωμα διατροφής, περιέχει τη φαρμακευτική δραστική ουσία nortadalafil, η παρουσία της οποίας το καθιστά μη εγκεκριμένο φάρμακο και μάλιστα με ψευδή παρουσίαση (ψευδεπίγραφο).

Πρόκειται για τη φαρμακευτική δραστική ουσία nortadalafil που χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργία και συνδέεται με σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες γεγονός που καθιστά την ανεξέλεγκτη χρήση της επικίνδυνη για την υγεία των χρηστών.

«Εφιστάται η προσοχή των καταναλωτών, ώστε σε περίπτωση που έρθει στην κατοχή τους τα προϊόντα, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ» τονίζει ο Οργανισμός.

Επισημαίνεται ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη αξιόπιστες πηγές, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

Οι πιο πάνω ειδοποιήσεις γίνονται ύστερα από ενημέρωση των αρμόδιων αρχών των ΗΠΑ.

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Τσακώθηκε με τη φίλη του και πέταξε το αυτοκίνητο της στη… θάλασσα! (photos/video)

Εξάρχεια: Μπαράζ εμπρησμών σε σταθμευμένα αυτοκίνητα – Πληροφορίες και για έκρηξη (video)

Καιρός: Συννεφιά και τοπικές βροχές, σταθερά ψηλά ο υδράργυρος – Νέα επιδείνωση από το απόγευμα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 23:16