search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 03:30
MENU CLOSE

Γάζα: Οι Αμερικανοί στέλνουν ανθρωπιστική βοήθεια μετά τη διεθνή κατακραυγή για το μακελειό

01.03.2024 23:14
lefkos oikos 876- new

Εν μέσω έντονων αντιδράσεων και διεθνούς καταδίκης του μακελειού στη Γάζα την ώρα που απελπισμένοι Παλαιστίνιοι βρίσκονταν σε ουρά για λίγα τρόφιμα, οι Αμερικανοί ανακοίνωσαν ότι θα εντείνουν τις προσπάθειές τους για να φτάσει ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα διπλασιάσουν τις προσπάθειές τους για να ανοίξουν έναν θαλάσσιο διάδρομο προς τη Γάζα, προκειμένου να παραδώσουν «ας ελπίσουμε μεγάλες ποσότητες» ανθρωπιστικής βοήθειας δια θαλάσσης.

Ένας θαλάσσιος διάδρομος θα ήταν η κορύφωση των προσπαθειών για να επεκταθεί η παροχή της βοήθειας μέσω ξηράς και η Ουάσινγκτον «θα συνεχίσει να πιέζει το Ισραήλ να διευκολύνει την είσοδο περισσότερων φορτηγών και το άνοιγμα περισσότερων διαδρομών» προς τη Γάζα, δήλωσε ο Κίρμπι κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Το Ισραήλ υποστηρίζει το σχέδιο των Ηνωμένων Πολιτειών για τη ρίψη τροφίμων και προμηθειών στη Λωρίδα της Γάζας τις ερχόμενες ημέρες. «Οι Ισραηλινοί έχουν επιχειρήσει οι ίδιοι αεροπορικές ρίψεις και υποστηρίζουν τις προσπάθειές μας να κάνουμε το ίδιο», τόνισε ο εκπρόσωπος.

Λίγο νωρίτερα, ο Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι διέταξε τον στρατό να προχωρήσει σε εναέριες ρίψεις ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας και ότι η Ουάσινγκτον θα κάνει ό,τι μπορεί για να περάσει περισσότερη βοήθεια στον θύλακα.

Η βοήθεια που φτάνει σήμερα στη Γάζα δεν αρκεί, τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος υποδεχόμενος στον Λευκό Οίκο την πρωθυπουργό της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι.

Αναφερόμενος στο μακελειό thn Πέμπτη, κατά τη διάρκεια διανομής επισιτιστικής βοήθειας στη Γάζα, όπου περισσότεροι από 110 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ο Μπάιντεν έκανε λόγο για ένα “τραγικό” γεγονός. “Οι ανθρώπινες απώλειες ραγίζουν την καρδιά”, δήλωσε.

Κάνοντας άλλο ένα γλωσσικό ολίσθημα, ο Τζο Μπάιντεν μίλησε για αεροπορικές ρίψεις βοήθειας στην Ουκρανία, όπου μαίνεται πόλεμος με τη Ρωσία και όχι στη Γάζα. Οι σύμβουλοί του έσπευσαν να διευκρινίσουν ότι μιλούσε για το παλαιστινιακό έδαφος.

Τουλάχιστον 576.000 άνθρωποι, το ένα τέταρτο του πληθυσμού στη Γάζα, βρίσκονται στα πρόθυρα του λιμού, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Ο Ντέιβιντ Ντέτουλα, απόστρατος πτέραρχος που κάποτε ήταν ο διοικητής της ζώνης απαγόρευσης πτήσεων στο βόρειο Ιράκ, είπε νωρίτερα ότι οι αεροπορικές ρίψεις είναι κάτι που οι αμερικανικές δυνάμεις μπορούν να εκτελέσουν αποτελεσματικά. «Είναι κάτι εντός του πλαισίου της αποστολής τους», σχολίασε μιλώντας στο πρακτορείο Reuters. «Υπάρχουν πολλές προκλήσεις, όμως τίποτα δεν είναι ανυπέρβλητο», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Ρίψεις ανθρωπιστικής βοήθειας από τον αμερικανικό στρατό στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε ο πρόεδρος Μπάιντεν

Γάζα: Διεθνής κατακραυγή για τη σφαγή των αμάχων- Οι ευθύνες της Δύσης για την ανθρωπιστική βοήθεια

Τρεις τραυματίες από πυροβολισμούς στο νότιο Λονδίνο (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 00:06