search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 10:00
MENU CLOSE

Κλιματική αλλαγή: H NASA σχεδιάζει να «ελευθερώσει» στην ατμόσφαιρα εκατομμύρια τόνους πάγου για την αντιμετώπισή της

01.03.2024 19:13
klimatiki-allagi-new
Πηγή: Pixabay

Τον τρόπο για να αντιμετωπίσει την κλιματική αλλαγή βρήκε (;) η NASA, καθώς σχεδιάζει να «ελευθερώσει» στην ατμόσφαιρα εκατομμύρια τόνους πάγου.

Η μέθοδος θα περιλαμβάνει την αποστολή αεροπλάνων σε μεγάλο υψόμετρο που πετούν 58.000 πόδια πάνω από την επιφάνεια, ξεπερνώντας κατά 20.000 πόδια το υψόμετρο των εμπορικών αεροπλάνων, τα οποία θα ψεκάσουν σωματίδια πάγου στην ανώτερη ατμόσφαιρα.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της ΝASA, ο πάγος θα παγώσει το νερό απομακρύνοντας έτσι τους υδρατμούς προτού μετατραπούν σε εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, που παγιδεύουν τη θερμότητα από τη διαφυγή στο διάστημα, αυξάνοντας τελικά τις θερμοκρασίες στη Γη.

Τα σωματίδια του πάγου θα παγώσουν το νερό, το οποίο στη συνέχεια θα έπεφτε πίσω στη Γη, αφαιρώντας το περίσσευμα υδρατμών και αφυδατώνοντας τη στρατόσφαιρα όπου το νερό μετατρέπεται σε αέριο που παγιδεύει τη θερμότητα.

Το σχέδιο πρόκειται για μια συνεργασία μεταξύ της NASA και της N National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA).

Η ιδέα της αποξήρανσης της ανώτερης ατμόσφαιρας είναι η πιο πρόσφατη προσθήκη σε αυτό που ορισμένοι επιστήμονες αποκαλούν ως τελευταία λύση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, παρεμβαίνοντας στην ατμόσφαιρα ή τους ωκεανούς του κόσμου.

Ο Joshua Schwarz, ένας φυσικός του NOAA που είναι ο κύριος συγγραφέας, είπε: «Αυτό δεν είναι κάτι που μπορούμε να εφαρμόσουμε ακόμη. Πρόκειται για τη διερεύνηση του τι μπορεί να γίνει στο μέλλον, αλλά και το που μπορούμε να κατευθύνουμε την έρευνα».

Ο Schwarz σημείωσε ότι οι προσπάθειες δεν θα εξουδετερώσουν τις επιπτώσεις του διοξειδίου του άνθρακα (CO2) και θα ψύξουν μόνο την ατμόσφαιρα κατά το 1/70, που είναι ίσο με την ποσότητα της θερμότητας που έχουμε από το CO2.

Το σχέδιο της NASA και της NOAA αφορά στην περιοχή ακριβώς κάτω από τη στρατόσφαιρα.

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Το αποκρουστικό βίντεο για την κλιματική κρίση – Χιλιάδες χήνες νεκρές στον πάγο

Μαυρογύπες σε φωλιές στην Ανατ. Ροδόπη για πρώτη φορά μετά από 31 χρόνια 

Απόψε η «Πανσέληνος του Χιονιού» – Από πού πήρε το όνομά της

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 09:53