search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 20:24
MENU CLOSE

ΗΠΑ: Το αποκρουστικό βίντεο για την κλιματική κρίση – Χιλιάδες χήνες νεκρές στον πάγο

22.02.2024 16:44
xines-new

Ένα αρκετά σοκαριστικό βίντεο που κυκλοφορεί στα social media αποτυπώνει το μέγεθος της κλιματικής κρίσης και τις σοβαρές επιπτώσεις που έχει στην πανίδα του πλανήτη μας.

Πιο συγκεκριμένα, χιλιάδες νεκρές χήνες βρέθηκαν παγωμένες σε μια λίμνη της Νότιας Ντακότα των ΗΠΑ. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι οι χήνες αυτές έπεσαν θύμα μαζικού θανάτου που προκλήθηκε από τη γρίπη των πτηνών κατά την πρόσφατη μετανάστευσή τους, ένα φαινόμενο που γίνεται όλο και πιο θανατηφόρο και διαδεδομένο μεταξύ των ειδών πτηνών.

Το βίντεο μοιράστηκε στο Instagram από τον φωτογράφο Sean Weaver στους 46.000 ακολούθους του και τραβήχτηκε από τον φίλο του Nate Phinney, ο οποίος έπεσε πάνω στη ζοφερή σκηνή.

Το βίντεο αποκαλύπτει μια αποκρουστική εικόνα του τελευταίου τόπου ανάπαυσης των πουλιών, συμπυκνώνοντας τη σκληρότητα της φύσης και τις αυξανόμενες απειλές για τους πληθυσμούς των άγριων πτηνών.

Η παραπάνω είδηση φυσικά είναι ακόμα μια απόδειξη το τι περνάει η φύση λόγω της κλιματικής αλλαγής, αλλά και λόγω των ασθενειών που υπάρχουν σε αυτή, με τη γρίπη των πτηνών στην προκειμένη περίπτωση να έχει στερήσει τη ζωή απ’ αυτές τις χήνες, με τον αριθμό τους να ανέρχεται σε 1000 με 1500.

Διαβάστε επίσης:

Χάρης Ρώμας για τον γάμο του: «Αν είχαμε κάνει αυτό το παιδί και είχαμε χωρίσει, σήμερα θα είχε τρεις πατεράδες» (Video)

Οδυσσέας Σταμούλης για την τραγική απώλεια του γιου του – «Εγώ δεν κάλεσα ποτέ κανέναν να του πω τον πόνο μου» (Video)

Νόρα Βαλσάμη: «Σκ@@.. τα βγάζω πέρα, δεν έχω λεφτά, παίρνω 500 ευρώ σύνταξη» (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 20:23