search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 03:25
MENU CLOSE

Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος στέλνει μήνυμα στον Ανδρουλάκη για τα μη κρατικά πανεπιστήμια (video)

01.03.2024 13:22
odysseas_konstantinopoulos_new

Σαφώς διαφοροποιημένη από την επίσημη στάση του ΠΑΣΟΚ είναι η θέση του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου για τα μη κρατικά πανεπιστήμια.

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής έχει μία εντελώς διαφορετική προσέγγιση στο θέμα και καλεί τη Χαριλάου Τρικούπη να μην απορρίψει συλλήβδην το κυβερνητικό νομοσχέδιο, αλλά «να καλέσει τον κ. Πιερρακάκη, να αποδεχθεί τις δικλείδες ασφαλείας προς το δημόσιο συμφέρον, οι οποίες είναι η αναβάθμιση του Δημοσίου Πανεπιστημίου και οι όροι λειτουργίας των μη κρατικών Πανεπιστημίων».

Και εφόσον αυτές οι δικλείδες γίνουν αποδεκτές στο σύνολό τους, «τότε μπορούμε να το ψηφίσουμε», λέει ο κ. Κωνσταντινόπουλος, ο οποίος βαράει «καμπάνες» εδώ και καιρό προς την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Αυτά τα είπε ο βουλευτής Αρκαδίας στο Open το πρωί της Παρασκευής και μάλλον θα τα πει και στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του Κινήματος τη Δευτέρα, δίνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη διαδικασία.

Μάλιστα έβαλε και μία ευρύτερη διάσταση στο συγκεκριμένο θέμα, παραπέμποντας στη γενική αντιπολιτευτική στρατηγική, που ακολουθεί ο Νίκος Ανδρουλάκης, λέγοντας με νόημα «εγώ το ΠΑΣΟΚ το θέλω κυβερνητικό κόμμα» – προφανώς αυτή την ώρα δεν θεωρεί ότι το Κίνημα κινείται με αυτή τη λογική.

Υπενθύμισε δε ότι «το ΠΑΣΟΚ έχει ξεκαθαρίσει τη θέση του και επί Γ. Παπανδρέου προσπάθησε να κάνει πράξη τα μη κρατικά Πανεπιστήμια. Το 2019 στη διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος, υπογράψαμε, η Κ.Ο, ότι θέλουμε  την αναθεώρηση με την προϋπόθεση της αλλαγής του άρθρου 16».

Πάντως ο κ. Κωνσταντινόπουλος δεν το τραβάει στα άκρα και δηλώνει πρόθυμος να καταψηφίσει το νομοσχέδιο, προκειμένου να εναρμονιστεί με την επίσημη γραμμή του ΠΑΣΟΚ:

«Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο δεν είναι συνειδησιακό. Είμαι 14 χρόνια Βουλευτής και έχω ψηφίσει πολλά νομοσχέδια που δε συμφωνούσα, επειδή ψηφίζω με βάση την πλειοψηφία που υπάρχει στο κόμμα», διευκρίνισε.

Δείτε το σχετικό βίντεο (από το 17:00 και έπειτα):

Διαβάστε επίσης:

Πέτρος Κόκκαλης: «Στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη γράφτηκαν τα ονόματα του Άγνωστου Πολίτη» (video)

Βορίδης: «Να σβηστούν τα ονόματα των θυμάτων των Τεμπών από τον Άγνωστο Στρατιώτη»

Σακελλαρίδης για ΣΥΡΙΖΑ: Έχει πάρει μεγάλη απόσταση από την Αριστερά (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 02:07