search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 21:27
MENU CLOSE

Λίμνη Δόξα: Ο «παράδεισος» της Κορινθίας βγαλμένος από πίνακα ζωγραφικής

02.03.2024 07:00
doxa-new

Η Λίμνη Δόξα αποτελεί σίγουρα έναν από τους πιο όμορφους προορισμούς στην Ορεινή Κορινθία, καθώς συνδυάζει ένα φυσικό τοπίο που προκαλεί δέος στον επισκέπτη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πολλοί τη χαρακτηρίζουν «Κορινθιακή Ελβετία», αφού τα έλατα σε αυτό το υψόμετρο αλλά και τα πεύκα πιο χαμηλά τον χειμώνα, δίνουν στον επισκέπτη την αίσθηση ότι βρίσκεται σε ένα αλπικό τοπίο.

Η λίμνη είναι τεχνητή, βρίσκεται κοντά στο χωριό Φενεός, στα 900 μέτρα υψόμετρο και το μέρος προσφέρεται για πικ νικ, ενώ γύρω από το σημείο μπορείτε να απολαύσετε διάφορων ειδών διαδρομές και δραστηριότητες στη φύση. Ο γύρος της λίμνης δεν ξεπερνά τα 5 χλμ.

Η κατασκευή της ολοκληρώθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1990 και στηρίχτηκε στον χείμαρρο Δόξα που ρέει στην περιοχή.

Στο κέντρο της λίμνης υπάρχει το εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου που θα το προσεγγίσεις περπατώντας σε μια χωμάτινη λωρίδα γης ανάμεσα στο νερό. Παλαιότερα υπήρχε εκεί η Μονή Αγίου Γεωργίου, αλλά λόγω των πλημμυρών μεταφέρθηκε σε μικρή απόσταση από την αρχική της θέση, σε διπλανό ύψωμα.

Η ευρύτερη περιοχή της Δόξας και του Φενεού προσφέρεται για μια απολαυστική, φυσιολατρική απόδραση με στάσεις σε πετρόχτιστα ορεινά χωριά. Αξίζει να επισκεφθείτε το κεφαλοχώρι Γκούρα με τα παλιά πετρόχτιστα σπίτια και την πανέμορφη πλατεία, καθώς και τα χωριά ΦενεόςΚαλύβιαΣτενό και Πανόραμα.

Σε περίπου 2,5 ώρες από την Αθήνα θα βρεθείς σε ένα πανέμορφο αλπικό τοπίο που θα σου αφήσεις τις καλύτερες των εντυπώσεων!

Διαβάστε επίσης:

Παλαιός Παντελεήμονας: Εσύ γνωρίζεις που βρίσκεται το «μπαλκόνι του Ολύμπου»;

Πού βρίσκεται το παλαιότερο καφενείο της Ελλάδας; – Άνοιξε το 1785!

Ευρωστίνη: Ο «μικρός παράδεισος» 1,5 ώρα μακριά από την Αθήνα με τη μαγευτική φύση

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 21:27