search
ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 07:24
MENU CLOSE

Γιώργος Πομάσκι: «Ο Καρλ Λιούις συμφωνεί με τον Μίλτο Τεντόγλου! Τι άλλο θέλουμε;»

03.03.2024 11:20
pomaski_tentoglou_lewis

Για το χρυσό μετάλλιο του αθλητή του στη Γλασκώβη, αλλά και για την κατάργηση της βαλβίδας στο μήκος, που επεξεργάζεται η παγκόσμια ομοσπονδία του στίβου, μίλησε ο προπονητής του Μίλτου Τεντόγλου, Γιώργος Πομάσκι.

«Η ομορφιά του μήκους είναι η δυσκολία της βαλβίδας. Είναι το πιο δύσκολο σκέλος είναι αυτό αυτή η ακρίβεια που απαιτείται στο πάτημα του αθλητή. Αν το αφαιρέσεις αυτό χάνει το ενδιαφέρον του το αγώνισμα. Θα γίνει κάτι βαρετό, θα χάσει την αίγλη του», επισήμανε ο κ. Πομάσκι στο SPORT24.

«Διαφωνώ με την κατάργηση της βαλβίδας που επεξεργάζεται η παγκόσμια ομοσπονδία. Στο ποδόσφαιρο είχαν σκεφτεί το ίδιο πράγμα για το οφσάιντ. Είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα! Θα φεύγει ένας με την μπάλα για να πετύχει πολύ πιο εύκολα γκολ, χωρίς παραμέτρους, χωρίς αγωνία. Το οφσάιντ είναι μια δυσκολία που δίνει έξτρα ομορφιά στο ποδόσφαιρο. Πρέπει να ρωτούν τους αθλητές. Συμφωνεί και ο Καρλ Λιούις, όπως είδαμε! Τι άλλο θέλουμε;», τόνισε.

«Οι αθλητές δεν λαμβάνουν πάντα τον σεβασμό που τους αξίζει»

Σχολιάζοντας τον πρωινό τελικό του Μίλτου Τεντόγλου και το μαλακό ταρτάν που δεν διευκόλυνε τους αθλητές -οι οποίοι, επισήμανε, «δεν λαμβάνουν το σεβασμό που τους αξίζει πάντα»- ο κ. Πομάσκι ανέφερε: «Ο Μίλτος είναι μια χαρά αγωνιστικά και πάντα κυνηγάει την επίδοση. Δεν είναι ευχαριστημένος αν χάσει κάποια τεχνικά σημεία. Ωστόσο, φαίνεται στο τέλος ποιος είναι ο καλύτερος. Τέλος καλό όλα καλά, λοιπόν».

»Πρέπει να ξέρουμε ότι το πρωί λειτουργεί διαφορετικά το κορμί των παιδιών. Όταν δεν βγαίνουν οι επιδόσεις και γίνονται ισοβαθμίες ο αγώνας αρχίζει από την αρχή. Είδατε, ότι από εκεί και πέρα ο Μίλτος απάντησε σε όλα τα άλματα. Ήταν από πάνω με τις επιδόσεις του. Εκείνος είχε μια ασφάλεια κι εγώ είχα τη σιγουριά που μου προσφέρει ο αθλητής μου. Είχε κάποια αλματάκια που μας έδειξαν ότι θα μπορούσε να κάνει μια ακόμα καλύτερη επίδοση. Όμως, όταν δεν τα νιώθεις όλα στη θέση τους, πάντα σου ξεφεύγει είτε η προσγείωση είτε η απογείωση. Θέλαμε να είναι λίγο διαφορετικός ο αγώνας. Χρειάζεται να δείχνουν ένα μεγαλύτερο σεβασμό προς τους αθλητές. Ο αγωνιστικός χώρος έπρεπε να είναι πιο σκληρός. Δεν ήταν όπως το περίμεναν οι αθλητές. Αυτό δεν τους βοηθάει στο τρέξιμο», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης:

Κατερίνα Στεφανίδη: Έμεινε στο 4,55μ. και εκτός βάθρου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου

Η απονομή του χρυσού μεταλλίου στον Μίλτο Τεντόγλου (Video & Photos)

Η ευχή του Πύρρου Δήμα στον Τεντόγλου: «Άλλο ένα χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες» (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 07:12