search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 08:39
MENU CLOSE

Θεσσαλονίκη: Δηλώνουν αποφασισμένοι να κάνουν καρναβαλική παρέλαση παρά το «μπλόκο» της τροχαίας

03.03.2024 19:13
karnavali
Φωτογραφία αρχείου

«Μπλόκο» στην 1η καρναβαλική παρέλαση στο κέντρο της πόλης βάζει η Τροχαία στη Θεσσαλονίκη.

Η ιδέας, που γεννήθηκε από μία ανάρτηση σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και φιλοδοξεί να μετατρέψει το κέντρο της Θεσσαλονίκης σε… σαμπαδρόμιο, έχει βρει πολλούς αποδέκτες. Χιλιάδες πολίτες έχουν δηλώσει, σύμφωνα με πληροφορίες συμμετοχή, την ώρα που η Τροχαία απαγορεύει την παρέλαση επικαλούμενη ζητήματα ασφάλειας.

Η Θένια Δρακοπούλου, εμπνεύστρια της πρώτης καρναβαλικής παρέλασης, μίλησε στην ΕΡΤ για το έγγραφο της Τροχαίας. Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Ήδη γκρουπάκια συλλόγων, σχολείων, αθλητικών σωματείων και απλοί πολίτες έχουν αγκαλιάσει τη διοργάνωση. Η παρέα στο διαδίκτυο αγγίζει τα 6.500 άτομα, με 3.000 να έχουν δηλώσει πως θα παρευρεθούν.

Ωστόσο, παρά την απαγόρευση και τις ενδεχόμενες κυρώσεις από τις Αρχές οι συντονιστές δεν είναι διατεθειμένοι να ματαιώσουν την εκδήλωση.

Η καρναβαλική παρέλαση έχει προγραμματιστεί για το απόγευμα της Κυριακής 10 Μαρτίου με αφετηρία τον Λευκό Πύργο. Εάν τελικά πραγματοποιηθεί θα διασχίσει τους κεντρικούς δρόμους της πόλης και θα καταλήξει στο ίδιο σημείο όπου θα στηθεί ξέφρενο πάρτι.

Διαβάστε επίσης:

Υπεγράφη η πρώτη ληξιαρχική εγγραφή παιδιού ομόφυλου ζευγαριού

«Σύμπραξη Εκδίκησης»: Προφυλακιστέοι οι έξι συλληφθέντες – Ανάμεσά του και οι δύο στρατιωτικοί

Γεράσιμος Παπαδόπουλος για σεισμούς στην Κεφαλονιά: Το καλό και κακό σενάριο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 08:37