search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 11:46
MENU CLOSE

Ξάνθη: Στο έλεός τους τα 500 σκυλιά – φαντάσματα της χωματερής (Σκληρά Video)

03.03.2024 14:41
xan8i_adespotakia_xyta

Δεν έχει τέλος το μαρτύριο των 500 σκύλων που ζουν στον παλιό ΧΥΤΑ της Ξάνθης, παρά τις κραυγές των φιλόζωων για βοήθεια.

Την ώρα που δήμος και κράτος κωφεύουν, τα ζώα παραμένουν καταδικασμένα σε λιμοκτονία, ενώ ενίοτε παρατηρούνται φαινόμενα κανιβαλισμού.

Το φιλοζωικό σωματείο «Αδεσποτούλια της Ξάνθης» τονίζει πως τα σκυλάκια «πρέπει να φύγουν από εκεί ΧΘΕΣ και η δημοτική αρχή να αρχίσει να εφαρμόζει τη νομοθεσία. Όχι μόνο στην Ξάνθη.  Σε ολόκληρη την Ελλάδα».

Οι φωτογραφίες και το βίντεο που δημοσιοποιούν οι φιλόζωοι σοκάρουν. «Πεντακόσια ζώα ίσως να φτάσαν στα 400 με τα νεκρα που μαζεύουμε κάθε μέρα. Και αν εσάς αυτές οι φωτογραφίες σας σοκάρουν, εμείς αυτές τις εικόνες τις ζούμε.  Έχουμε την μυρωδιά του θανάτου στα ρουθούνια μας κάθε μέρα.  Ζούμε τον θάνατο αυτών των πλασμάτων κάθε μα κάθε μέρα όταν ξεψυχάνε στα χέρια μας κατά δεκάδες και πρέπει μετά να μαζέψουμε τα κομμάτια μας και να συνεχίσουμε γιατί υπάρχουν πάνω 500 ψυχές που μας χρειάζονται», επισημαίνουν.

«Η επανένταξη των αδέσποτων σκύλων σε χωματερές απαγορεύεται»

«Επειδή ακούσαμε κάποιες διαδόσεις από διάφορες πηγές πχ ότι οι φωτογραφίες και τα video είναι παλιά ή ψεύτικα, ότι δεν είναι από την χωματερή, ότι τα σκυλιά τα έφεραν από την Βουλγαρία και τα παράτησαν εκεί (πως είναι δυνατόν να περάσουν τα σύνορα τόσα σκυλιά χωρίς χαρτιά?), ότι τα πήγαν εκεί οι φιλοζωικές οργανώσεις (τα Αδεσποτούλια Ξάνθης γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι η επανένταξη αδέσποτων σκύλων σε χωματερές απαγορεύεται και επιπλέον το θεωρούν απαράδεκτο και αδιανόητο), ότι  πήγαν εκεί μόνα τους προς αναζήτηση τροφής (η απόσταση από την πόλη της Ξάνθης είναι τεράστια για να φύγουν τόσα σκυλιά από εκεί και να καταλήξουν στην χωματερή για να τρώνε τι; τα πλαστικά και τα αλουμίνια της ανακύκλωσης;)  κτλ θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι:

1. το 2020 είχε γίνει έγγραφη καταγγελία από την Πανελλήνια Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (ΠΦΠΟ) για τον δήμο Τοπείρου όπου αναφέρεται ότι η Δημοτική Αρχή Τοπείρου μετέφερε στην χωματερή τα αδέσποτα ζώα που βρίσκονταν εντός των ορίων του.  Τα ζώα αυτά δεν είχαν στειρωθεί, δεν είχαν Microchip και δεν είχαν καταγραφεί.

2. Πολλά από τα σκυλιά που περιθάλψαμε από την χωματερή ελέγχθηκαν και έχουν Microchip καταχωρημένο στον Δήμο Ξάνθης.

3.  Επειδή ακούσαμε ότι είμαστε υπερβολικοί για το όλο θέμα και κάποιοι εξέφρασαν την δυσαρέσκεια τους για τις εικόνες που δείχνουμε, έχουμε να πούμε τα εξής:  Κάθε μα κάθε μέρα που περνάει στην χωματερή ξεψυχούν  ζώα.  Ζώα που υποφέρουν, που εξακολουθούν και γεννάνε και πολλαπλασιάζονται

4.  Οι φωτογραφίες και τα video είναι 100% πραγματικά και είναι από την χωματερή της Ξάνθης.  Και δυστυχώς αυτή η κατάσταση δεν υπάρχει μόνο στην Ξάνθη.  Και τα σκυλιά δεν είναι ούτε 50 ούτε 70 ούτε 90 ούτε 100.  Έχουν στειρωθεί τουλάχιστον 250 σκυλιά και υπάρχουν πάνω από 200 στον χώρο της χωματερής τα οποία είναι φοβικά και κρύβονται.  Τα ζώα αυτά είναι διασκορπισμένα σε διάφορα σημεία της χωματερής σε μια έκταση 120 στρεμμάτων.  Και εξακολουθούν να πεινάνε, να αρρωσταίνουν και να πεθαίνουν.

Η Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς μας επισκέφθηκε στις 24/1 και συναντήθηκε και με τους 4 δημάρχους του Νομού Ξάνθης και υποσχέθηκε ότι θα δώσει λύση το συντομότερο δυνατόν.  Μέχρι στιγμής δεν έχουμε καμία επίσημη ενημέρωση.
Αυτή τη στιγμή τα ζώα σιτίζονται από εμάς χάρη στις δωρεές σωματείων από το εξωτερικό, από την Ελλάδα, από εταιρίες της χώρας μου και απλούς πολίτες που τους ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας.
Και να σας υπενθυμίσουμε ότι είμαστε εθελοντές και αυτή τη στιγμή σηκώνουμε το μεγαλύτερο βάρος της κατάστασης στις πλάτες μας.  Και οικονομικά και συναισθηματικά.  Όπως χιλιάδες εθελοντές σε ολόκληρη την Ελλάδα.  

Και δεν μας αξίζει να μας κουνάει κανένας το δάχτυλο, να πρέπει να φοβόμαστε να μιλήσουμε επειδή κάποιος άλλος δεν εφαρμόζει τις υποχρεώσεις του και τα καθήκοντά του ή να υπάρχουν υπόνοιες ότι εμείς καταχραστήκαμε χρήματα εις βάρος των ζώων.

Κάθε μέρα που περνάει χάνονται δεκάδες ζώα.  Γι’αυτό πλέον φωνάζουμε ότι πρέπει να βρεθεί λύση και τα ζώα να φύγουν από εκεί ΧΘΕΣ και η δημοτική αρχή να αρχίσει να εφαρμόζει την νομοθεσία όπως οφείλει.  Όχι μόνο στην Ξάνθη.  Σε ολόκληρη την Ελλάδα».

Ενήμερος ο πρωθυπουργός, η πρόεδρος της Δημοκρατίας και το υπουργείο

Για την κόλαση που βιώνουν τα αδέσποτα ζώα στην Ξάνθη έχει ενημερωθεί και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, η πρόεδρος της Δημοκρατίας και το αρμόδιο υπουργείο.

«Τον Ιανουάριο 2024 προσπαθήσαμε να μιλήσουμε με τον νέο δήμαρχο, μας απέφευγε. Η τοποθέτηση του αντιδημάρχου ήταν ότι το θέμα της χωματερής δεν αφορά τον δήμο Ξάνθης, αφήνοντάς μας ξεκρέμαστους», ανέφερε μεταξύ άλλων η επιστολή των μελών του Σωματείου που παλεύουν να σώσουν όσα περισσότερα ζώα μπορούν.

Από ό,τι προκύπτει στην πράξη ο νέος πολυδιαφημισμένος νόμος για την προστασία των ζώων συντροφιάς δεν αφορά στους δήμους!

Διαβάστε επίσης:

Ορεινή Κορινθία: Η νέα ζωή του «παλαιοχριστιανού» Μανώλη – Όσα είπε για την εγκυμοσύνη της κόρης του (Video)

Λεωφόρος Βεΐκου: Πρωτοφανές τροχαίο με αυτοκίνητο να καβαλάει παρκαρισμένα

Τέμπη: Μπορούν οι υπογραφές που συγκεντρώνονται να οδηγήσουν στην αναθεώρηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών;

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 11:46