search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 10:58
MENU CLOSE

Καιρός: Νέα μίνι κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες – Πού θα σημειωθούν έντονα φαινόμενα, τι ώρα θα «χτυπήσει» την Αττική (Live)

04.03.2024 16:47
kakokairia 765- new

Κακοκαιρία εξπρές αναμένεται να φτάσει στη χώρα μας το επόμενο 24ωρομε κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους έντονες βροχές, τις καταιγίδες και κεραυνούς.

Ήδη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού στο όποιο τονίζει ότι από τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας μέχρι τις μεσημβρινές ώρες της Τρίτης, αναμένεται να υπάρξει πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού στην Ελλάδα.

Αυτό οφείλεται στη διέλευση μετωπικής επιφάνειας από δυτικά προς ανατολικά, επιφέροντας έντονες βροχές, καταιγίδες και μεγάλη συχνότητα κεραυνών, με πιθανότητα ακόμη και για χαλαζοπτώσεις.

ΕΜΥ: Αναλυτικά το έκτακτο δελτίο καιρού

«Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας (04-03-24) έως τις μεσημβρινές ώρες της Τρίτης (05-03-2024) λόγω διέλευσης μετωπικής επιφάνειας από τα δυτικά προς τα ανατολικά της χώρας με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και πιθανώς από χαλαζοπτώσεις.

Αναλυτικά ισχυρά φαινόμενα προβλέπονται:

Τη Δευτέρα (04-03-24)

  • α. Από το απόγευμα έως αργά το βράδυ στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και πιθανώς τη δυτική Πελοπόννησο.
  • β. Από το βράδυ στη δυτική και κεντρική και από τη νύχτα και στην ανατολική Μακεδονία.

Την Τρίτη (05-03-2024)

  • α. Μέχρι το μεσημέρι στη Μακεδονία.
  • β. Από τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι το μεσημέρι στη Θράκη και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.»

Liveη πορεία της κακοκαιρίας

Τι ώρα θα «χτυπήσει» την Αττική η κακοκαιρία

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος μέχρι το απόγευμα και από τότε και μετά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πρόσκαιρη καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4, από τις απογευματινές ώρες νότιοι 5 και τις βραδινές ώρες 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα είναι από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με το Meteo, στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις που προοδευτικά θα αυξηθούν με πιθανότητα τοπικών βροχών προς το βράδυ. Αργά το βράδυ και κυρίως τη νύχτα προς Τρίτη θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ και προοδευτικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη στην Αττική, μέχρι το μεσημέρι θα επικρατεί ηλιοφάνεια και πολύ καλές καιρικές συνθήκες αλλά τη νύχτα ο νομός θα επηρεαστεί από την κακοκαιρία εξπρές και θα δούμε βροχές και τοπικές καταιγίδες τουλάχιστον μέχρι το πρωί για να βελτιωθεί τελικά ο καιρός μέσα στην ημέρα.

Κολυδάς: Το «μέτωπο» που έρχεται από την Ιταλία

Στη μίνι κακοκαιρία που έρχεται αναφέρθηκε και ο διευθυντής της ΕΜΥ Θοδωρής Κολυδάς, με ανάρτησή του στο Twittet, όπου ανέβασε μια δορυφορική φωτογραφία που δείχνει την πορεία της κακοκαιρίας.

«Ανατολικά βορειοανατολικά κινείται το μέτωπο που έρχεται από την Ιταλία σύμφωνα με την τελευταία δορυφορική φωτογραφία. Η κίνηση της ανάπτυξης των πυρήνων καθώς και άλλα χαρακτηριστικά του συστήματος αναφέρονται στον πίνακα κάτω δεξιά».

Η πρόγνωση του Meteo

Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από το Meteo την Τρίτη 5/3 αναμένονται βροχές και καταιγίδες με τοπικά έντονα φαινόμενα. Χαλαζοπτώσεις κυρίως στο Αιγαίο. Χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά και σε ημιορεινά τμήματα της βορειοδυτικής χώρας. Ενισχυμένοι άνεμοι με εντάσεις έως 7 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά, την Τρίτη 5 Μαρτίου 2024 βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν σχεδόν στο σύνολο της χώρας. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά στο Νότιο Ιόνιο, στην Πελοπόννησο και κυρίως στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα. Επίσης έντονα ενδέχεται να είναι πρόσκαιρα τα φαινόμενα στην Ανατολική Στερεά και στην Εύβοια. Κατά τόπους θα εκδηλωθούν χαλαζοπτώσεις, με έμφαση στο Αιγαίο. Παράλληλα, θα εκδηλωθούν χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά, ενώ θα χιονίσει και σε ημιορεινά τμήματα της Δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 2 έως 9 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 5 έως 13, στην Ήπειρο από 3 έως 14, στη Θεσσαλία από 4 έως 15 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 6 έως 15-17 βαθμούς, στα Επτάνησα από 8 έως 15 και στα νησιά του Αιγαίου από 11 έως 16-17 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 19-20 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά νοτιοανατολικοί με εντάσεις 6-7 μποφόρ, αλλά γρήγορα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με εντάσεις έως 6 μποφόρ και τοπικά στα νότια πελάγη 7 μποφόρ, ενώ από το απόγευμα θα παρουσιάσουν μικρή εξασθένηση. Το βράδυ στο Βόρειο Αιγαίο θα επικρατήσουν βορειοανατολικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο αρχικά θα πνέουν άνεμοι δυτικών διευθύνσεων με εντάσεις έως 6 μποφόρ, αλλά προοδευτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα παρουσιάσουν μικρή εξασθένηση. Ενισχυμένο δυτικό βορειοδυτικό ρεύμα θα επικρατήσει στον Κορινθιακό Κόλπο.

Στην Αττική περιμένουμε βροχές και καταιγίδες που μέχρι το πρωί θα έχουν σταματήσει. Για το υπόλοιπο της ημέρας αναμένεται άστατος καιρός με πιθανότητα σποραδικών όμβρων ή σποραδικών καταιγίδων κυρίως κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ, αλλά προοδευτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με ίδιες εντάσεις και τοπικά στα δυτικά θα ενισχυθούν στα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 15-16 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα μέχρι το πρωί θα εξασθενήσουν, ενώ για το υπόλοιπο της ημέρας και μέχρι αργά το απόγευμα ο καιρός θα διατηρηθεί άστατος με βροχές κατά τόπους και κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 13 βαθμούς.

Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία την Τρίτη 5/3

Σύμφωνα με την ΕΜΥ πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται μέχρι το μεσημέρι στη Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου. Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις κυρίως στο Αιγαίο.

Στα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές μέχρι το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη χώρα άστατος καιρός με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά κυρίως της βόρειας χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Θα φτάσει στα βόρεια και δυτικά τους 14 με 15, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 17 και στα νησιά του Αιγαίου τους 18 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

  • Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές μέχρι το μεσημέρι. Βελτίωση του καιρού από το βράδυ και από τα δυτικά.
  • Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων με την ίδια ένταση.
  • Θερμοκρασία: Από 04 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές και μέχρι το μεσημέρι κυρίως στα θαλάσσια – παραθαλάσσια μεμονωμένες καταιγίδες.
  • Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί και από το μεσημέρι δυτικοί βορειοδυτικοί, 3 με 5, στα νότια 5 με 6 και στο νότιο Ιόνιο τοπικά έως 7 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 05 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές και τις πρώτες πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες.
  • Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 με 7 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
  • Θερμοκρασία: Από 06 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές και τις πρώτες πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες.
  • Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ και από το βράδυ δυτικοί βορειοδυτικοί με εξασθένηση τη νύχτα.
  • Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

  • Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές μέχρι το μεσημέρι στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς τα Δωδεκάνησα.
  • Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 στρεφόμενοι γρήγορα σε δυτικών διευθύνσεων 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές και τις πρώτες πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές στις Σποράδες.
  • Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
  • Θερμοκρασία: Από 05 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές και τις πρώτες πρωινές ώρες, σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση του καιρού το βράδυ.
  • Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  • Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές μέχρι τις πρωινές ώρες. Βαθμιαία βελτίωση του καιρού από αργά το απόγευμα.
  • Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 09 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε επίσης:

Βαρύ πρόστιμο 742.000 ευρώ στην εταιρεία κατεψυγμένων λαχανικών «ΑΙΝΟΣ»

«Ξύπνησε» ο Μανώλης Μαυρομμάτης – Παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση η σύζυγός του

Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης – Έρχονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες – Ποιες περιοχές επηρεάζονται

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 10:58