search
ΣΑΒΒΑΤΟ 19.07.2025 06:29
MENU CLOSE

Μη κρατικά ΑΕΙ: Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το ν/σ στην επιτροπή – Την Τετάρτη εισάγεται για συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια

04.03.2024 17:01
vouli_0403_1460-820_new

Τον δρόμο για την Ολομέλεια, με στόχο να ψηφιστεί την Παρασκευή, παίρνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που προβλέπει την ίδρυση μη κρατικών μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων, μετά την ολοκλήρωση της επεξεργασίας του στην αρμόδια επιτροπή.

Η συνεδρίαση της Παρασκευής αναμένεται να εξελιχθεί σε μίνι προ ημερησίας διάταξης συζήτηση, καθώς αναμένεται να τοποθετηθεί ο πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί. Από την κυβέρνηση γίνεται λόγος για μια εμβληματική μεταρρύθμιση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στην ομιλία του στη εθνική συνδιάσκεψης της ΔΑΠ την περασμένη Παρασκευή, να αναφέρει ότι «σπάμε το μονοπώλιο της ανώτατης εκπαίδευσης και δίνουμε την ελευθερία σε όλους τους νέους να σπουδάσουν στην πατρίδα μα και όχι στο εξωτερικό».

Για παραβίαση του Συντάγματος κάνουν μεταξύ άλλων λόγο τα κόμματα, υπογραμμίζοντας ότι δεν έχει προηγηθεί η αναθεώρηση του άρθρου 16. Αναμένεται δε, να καταθέσουν ένσταση αντισυνταγματικότητας στην έναρξη της συζήτησης του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια. 

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης, κλείνοντας τη συζήτηση στην επιτροπή, επέκρινε τα κόμματα της αντιπολίτευσης για διάθεση ιδεολογικής διαμάχης «λες και είμαι στα αμφιθέατρα της ΑΣΟΕΕ το 2001…», ενώ σχολίασε ότι τον «ξενίζει» η συνταγματική στάση του ΠΑΣΟΚ τη στιγμή που έχουν γνωμοδοτήσει διαφορετικά, ο πρώην πρόεδρος του κόμματος Ευάγγελος Βενιζέλος και ο καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος. Όσο για την πρότασή του ΠΑΣΟΚ για το λεγόμενο σκανδιναβικό μοντέλο, είπε ότι μοιάζει περισσότερο με σκανδιναβικό «σταυρόλεξο», διότι, δεν υπάρχει αυτούσιο σε καμία χώρα της περιοχής.

Διαβάστε επίσης:

«Καρφιά» Καστανίδη για την υποψηφιότητα Σέρμπου στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ

Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου: «Καλοδεχούμενη η διερεύνηση» από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων – Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τη διαρροή email χιλιάδων αποδήμων

Βελόπουλος για email Ασημακοπούλου: Η ΝΔ είχε την πρόθεση να υλοποιήσει νοθεία στις εκλογές

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 19.07.2025 00:55