search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 10:37
MENU CLOSE

Γιάννης Μπέζος: «Η ελληνική τηλεόραση είναι μια σαχλαμάρα, από το πρωί μέχρι το βράδυ»

05.03.2024 12:47
BEZOS NEW (2)

Αντικατοπτρισμό – γνωστό στα ελληνικά και ως mirroring – έκανε με όσα είπε για την ελληνική τηλεόραση, ιδίως για τις επιλογές των ιδιωτικών καναλιών ο Γιάννης Μπέζος στην διάρκεια της εκπομπής «Καλύτερα αργά» του Action 24.

Ο Μπέζος, συμφωνείς- διαφωνείς μαζί του, πάντα έχει να πει αξιοπρόσεκτες – αν μη τι άλλο – σκέψεις. Ενδεχομένως κάποιες ριζοσπαστικές αν όχι ακραίες.

Στη συζήτηση με την Αθηναϊδα Νέγκα στο «Καλύτερα αργά» η μια κουβέντα έφερε την άλλη και από την αγία – επιδραστική- ελληνική οικογένεια πέρασε στην τηλεόραση. 

Πρέπει, είπε,  να υπάρχουν ελαφρές στιγμές όχι όμως να μας χαρακτηρίζουν από το πρωί έως το βράδυ. Στο επίκεντρο τα πρωινομεσημεριανάδικα και, κάποια βραδινα πρόγραμματα.

Οι «ανοησίες» στις οποίες αναφέρθηκε ο Γιάννης Μπέζος είναι μια κατάσταση. Πίσω από τις λέξεις οι θεωρητικοί της τηλεόρασης ίσως θα είχαν να πουν για την λεγόμενη «soft policy» που ασκείται  από τις πηγές «ήπιας ισχύος» (soft power resource ), όπως ο κινηματογράφος και η τηλεόραση, που συνδέονται με άυλους πόρους όπως η κουλτούρα, η ιδεολογία.

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης με ευγένεια τα είπε «έξω από τα δόντια».  Ό,τι η τηλεθέαση είναι πρόσκαιρη.

Σημαίνει ότι κάποιος μπορεί απλώς να καταναλώνει τηλεοπτικό πρόγραμμα χωρίς κατ’  ανάγκη να του αρέσει αυτό που βλέπει από κάποιο κανάλι. Είπε αλήθειες άβολες. Ότι επειδή η αγορά είναι μικρή και τα κανάλια πολλά η τηλεόραση δεν έχει υπομονή ενώ χρειάζεται χρόνος και χρήμα. Τι, όχι;

«Δεν μπορείς να δημιουργήσεις ένα κλίμα και να κάνει τον άλλον να σε ακολουθεί από τη μια στιγμή στην άλλη. Δεν γίνεται.  Αυτό κατεβάζει τον πήχη προς τα κάτω. Υπάρχει η θεωρία των πολλαπλών πυθμένων», εννοώντας ότι η κατάσταση σε ένα σημαντικό κομμάτι της τηλεόρασης δεν έχει πάτο.

Διαβάστε επίσης

Σταματίνα Τσιμτσιλή για Alter: «Όλοι φεσωθήκαμε – Έχασα τρία μηνιάτικα, τα έκλαψα, στεναχωρήθηκα» (Video)

Το «Baywatch» επιστρέφει με νέα επεισόδια!

ΕΡΤ1: Το βράδυ της Πέμπτης θα παρουσιαστεί το τραγούδι για τη Eurovision

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 10:33