search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 12:44
MENU CLOSE

Κόντρα Πιερρακάκη – Μάντζου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια: Οι υποκλοπές, ο Βενιζέλος και το… προφιτερόλ του Γιώργου Κωνσταντίνου

06.03.2024 20:07
pierrakakis mantzos 987- new

Συνεχείς είναι οι κόντρες στη Βουλή, όπου συνεχίζεται σε υψηλούς τόνους η συζήτηση του νομοσχεδίου που προβλέπει τη λειτουργία παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων στην Ελλάδα.

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης, ο οποίος δέχεται τα σφοδρά πυρά της αντιπολίτευσης ήρθε σε άγρια κόντρα με τον Δημήτρη Μάντζο από το ΠΑΣΟΚ για την έκθεση της επιστημονικής επιτροπής της Βουλής.

«Διαβάζοντας πιο σωστά την γνωμοδότηση που επικαλείστε, αυτός που διαφώνησε με τον Βενιζέλο είστε εσείς, πηγαίνοντας στη ΝΔ», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ και σχολιάζοντας την αναφορά του υπουργού Παιδείας ότι είναι «χάρμα» να βλέπει τον Παναγιώτη Δουδωνή να διαφωνεί με τον «δάσκαλό» του Ευάγγελο Βενιζέλο, είπε: «Τώρα δεν ξέρω τι είναι πιο χάρμα οφθαλμών, να σας βλέπουμε να υποδύεστε τον Θεμιστοκλή ή να υπερασπίζεστε τον Ευάγγελο Βενιζέλο από την θέση του Υπουργού της ΝΔ; Αφού σας αρέσει ως κυβέρνηση να επικαλείστε τον Βενιζέλο, κάντε το ίδιο για τις απόψεις που έχει εκφράσει για το ζήτημα των υποκλοπών, κάντε το ίδιο για τις συστηματικές επιθέσεις της κυβέρνησής σας».

Απαντώντας ο Κυριάκος Πιερρακάκης μίλησε για πέντε διαφορετικές δηλώσεις τους τελευταίους δυόμιση μήνες. «Η απάντηση σας αντανακλά ένα άγχος», ανέφερε προς το ΠΑΣΟΚ για να προσθέσει: «Στις 20 Δεκεμβρίου,  δήλωση Νίκου Ανδρουλάκη “δεν θα μπούμε εμπόδιο, αρκεί να μην είναι σε βάρος των δημοσίων πανεπιστημίων”. Δεύτερη τοποθέτηση στις 12/2/24, σήμερα προτείνουμε το σκανδιναβικό παράδειγμα. Τρίτη παρέμβαση 22/2/24 τον νόμο δεν θα τον ψηφίσουμε γιατί θέλουμε μια καθαρή λύση και όχι την εμπορευματοποίηση. Ο νόμος κατατέθηκε 2 μέρες μετά. Τέταρτη τοποθέτηση συμφωνούμε αλλά με αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος, αλλά αυτό που κάνει η ΝΔ είναι διευθέτηση συμφερόντων. Θυμάται το Σύνταγμα στις 22/2. Και χθες είπε ότι δεν θα επιτρέψω να υπάρξει ρήγμα στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ».


Όπως είπε ο υπουργός Παιδείας η στάση του ΠΑΣΟΚ «ήταν λίγο σαν τον Γιώργο Κωνσταντίνου όταν παράγγειλε το προφιτερόλ… Πείτε μου ποιες είναι οι αντιρρήσεις σας», είπε και μίλησε για πολιτική κερδοσκοπία εν όψει εκλογών. 

Διαβάστε επίσης:

Ψήφισμα της ΝΔ στο ΕΛΚ για τον Μπελέρη: Καλεί την Αλβανία να εφαρμόσει το κράτος δικαίου

Καρέ-καρέ η στιγμή της επίθεσης κοντά στο κονβόι του Ζελένσκι, ανέλαβε την ευθύνη η Μόσχα – Το παρασκήνιο της επίσκεψης Μητσοτάκη στην Οδησσό

Ανδρουλάκης για ιδιωτικά πανεπιστήμια: Δεν θα ανεχτώ κανένα ρήγμα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 12:43