search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 22:08
MENU CLOSE

Στα Ίχνη της Χαμένης Καρυάτιδας

06.03.2024 17:29
karuatida_bretaniko_mouseio
Η 6η Καρυάτιδα, στο Βρετανικό Μουσείο - Shutterstock

Ένα ηχηρό μήνυμα υπέρ της επανένωσης των γλυπτών του Παρθενώνα αναμένεται να στείλουν η Greek Children’s Library of London και το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης μέσα από τη μουσειοπαιδαγωγική δράση που συνδιοργανώνουν με τίτλο «Στα ίχνη της χαμένης Καρυάτιδας».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Βρετανικό Μουσείο και στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης, αντίστοιχα, την Κυριακή, 10 Μαρτίου 2024 στις 10:00 ώρα Αγγλίας.

Στο πλαίσιο της δράσης, η οποία πραγματοποιείται για πρώτη φορά στο Λονδίνο, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν την ιστορία της Καρυάτιδας που βρίσκεται στο Βρετανικό Μουσείο, να γίνουν δημοσιογράφοι και να πάρουν συνέντευξη από το έκθεμα, αλλά και να συνομιλήσουν διαδικτυακά στα ελληνικά με τα παιδιά στην Ελλάδα με σκοπό να αντλήσουν πληροφορίες για τις άλλες πέντε Καρυάτιδες που βρίσκονται στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης. Επίσης, θα συμμετέχουν σε κοινές hands on δραστηριότητες, δημιουργική γραφή και treasure hunt αρχαιοελληνικών εκθεμάτων.

Στη δράση, η οποία θα υλοποιηθεί αποκλειστικά στα ελληνικά, αναμένεται να συμμετέχουν 25 παιδιά 6 έως 12 ετών από την ελληνική παροικία του Λονδίνου και 20 παιδιά από την Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης:

Μελίνα Μερκούρη: Το μήνυμα του Υπουργείου Πολιτισμού με αφορμή τα 30 χρόνια από τον θάνατό της (Video)

«Μια μέρα με τον Μπετόβεν» για τα παιδιά του Ηρακλείου

Σπύρος Στεριάδης στο topontiki.gr: «Καταδικάζουμε τη βία όταν το θύμα δεν μας μοιάζει;» 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 22:07