search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 16:27
MENU CLOSE

Τι λέει η Αθήνα για την καταδίκη Μπελέρη

06.03.2024 14:36
BELERES
Eurokinissi

Μετά την επίσημη αντίδραση της Αθήνας για την καταδίκη του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη, από την αλβανική δικαιοσύνη, πηγές του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών έκαναν διάφορες επισημάνσεις για το θέμα.

Συγκεκριμένα, οι διπλωματικές πηγές αυτές υπογράμμισαν ότι «η καταδικαστική απόφαση εντείνει τις ανησυχίες που διατυπώθηκαν σχετικά με την αντικειμενικότητα της δικαστικής κρίσης, καθώς κατά το στάδιο της αποδεικτικής διαδικασίας της δίκης για τα δυο μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας προέκυψαν σημαντικές αντιφάσεις στο υλικό».

Ταυτόχρονα, σημειώνουν ότι «υπήρξε παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητας λόγω έξωθεν δηλώσεων και πράξεων που συνηγορούσαν υπέρ της καταδίκης, η τελική ποινή είναι προφανώς δυσανάλογη σε σχέση με την έκταση του φερόμενου αδικήματος και διατηρεί σε ομηρία τον εκλεγμένο δήμαρχο και διατηρεί στη δημαρχία τον ηττηθέντα υποψήφιο, παρά τη ρητή προ μηνών δικαστική απόφαση που επέβαλε την άμεση απομάκρυνσή του».

Τέλος, αφού επισημαίνουν ότι η ελληνική κυβέρνηση «αναμένει μια γνήσια αντικειμενική κρίση στον δεύτερο βαθμό δικαιοδοσίας», υπογραμμίζουν ότι «η επιλεκτική εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων και η προεξόφληση δικαστικών κρίσεων δεν συνάδει με το κράτος δίκαιου», καθώς και ότι η υπόθεση Μπελέρη «δεν πρόκειται για διμερές ζήτημα αλλά για ζήτημα κράτους δικαίου, το οποίο ως κοινοτικό κεκτημένο συνιστά σαφή προϋπόθεση για την πρόοδο των ενταξιακών διαδικασιών».

Διαβάστε επίσης:

Νίκος και Οδυσσέας: Μία αγάπη που έγινε δίκοπο μαχαίρι

Τέμπη: Η Μιλένα Αποστολάκη «ισοπέδωσε» Πέτσα και Πορτοσάλτε για τα φάουλ της εξεταστικής επιτροπής  

Καβγάς στην Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ: Για «κοπτοραπτική» κατηγόρησε τον Κωνσταντινόπουλο ο Ανδρουλάκης – «Χοντρό» παρασκήνιο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 16:27