search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 15:34
MENU CLOSE

Η Μόσχα απαντά στον Μητσοτάκη για την Ουκρανία με Μίκη Θεοδωράκη «Μην προδίδεις τη μνήμη της Ελληνικής Αντίστασης!»

07.03.2024 23:29
ZAHAROVA2
AP

Με Μίκη Θεοδωράκη απαντά η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕ, Μαρία Ζαχάροβα, δείχνοντας έντονα τη δυσαρέσκειά της στον Κυριάκο Μητσοτάκη για της δηλώσεις που έκανε.

Με αυτό τον τρόπο η Μόσχα δείχνει την ενόχλησή της για τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη μέσω της εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Mε ανάρτησή της στο Telegram αναφέρει τα εξής:

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης: ‘’Σε αυτή τη σκοτεινή ώρα για την Ευρώπη, δείξαμε την αποφασιστικότητά μας να υποστηρίξουμε την Ουκρανία με ένα ενιαίο μέτωπο, κάτι που οι εχθροί μας μπορεί να μην περίμεναν. Δεν θα μας τρομάξετε, θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την Ουκρανία όσο χρειαστεί’’».

«Αποκάλεσε επίσης τη Ρωσία εχθρό της Ευρώπης».

«Πρώτον, δεν έχουμε τρομοκρατήσει την Ελλάδα ή κανέναν άλλον και δεν τους τρομοκρατούμε. Δεν θα βρείτε ούτε ένα παράδειγμα» αναφέρει η Ρωσίδα αξιωματούχος.

«Δεύτερον, η Ευρώπη ήταν διαφορετική. Το Τρίτο Ράιχ ήταν επίσης Ευρώπη. Για μια τέτοια ναζιστική Ευρώπη, θα είμαστε πάντα εχθροί» υποστήριξε η Ζαχάροβα.

«Τρίτον, στο σοβιετικό/ρωσικό σχολείο μου, στο συνηθισμένο μάθημα μουσικής για κάθε μαθητή μας, μελέτησα τα έργα του Μίκη Θεοδωράκη. Ήξερα και τη μουσική του και τη μοίρα του. Και αυτός ήταν εχθρός της Ευρώπης, της ναζιστικής Ευρώπης».

«Μην προδίδεις Κυριάκο τη μνήμη της Ελληνικής Αντίστασης!» καταλήγει η Μαρία Ζαχάροβα.

Μητσοτάκης: Ορθή η επιλογή της ΕΕ να στηρίξει την Ουκρανία απέναντι στη Ρωσική επιθετικότητα

Όλοι μας ανησυχήσαμε, ήταν κάτι πολύ άγριο, τόνισε νωρίτερα την Πέμπτη (7/3) ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Βουκουρέστι για τα όσα έζησε κατά την επίσκεψή του στην Οδησσό.

«Αντιλαμβάνεται κανείς τι σημαίνει πόλεμος… Εμείς ήμασταν εκεί επτά ώρες. Για τους Ουκρανούς είναι καθημερινή πραγματικότητα. Και αυτό επιβεβαιώνει την ορθότητα της επιλογής της ΕΕ να στηριχθεί η Ουκρανία απέναντι στη ρωσική επιθετικότητα» επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στην πυραυλική επίθεση των ρωσικών δυνάμεων κατά τη χθεσινή επίσκεψή του στην Οδησσό.

«Όλοι μας ανησυχήσαμε. Αν σκεφτείτε ότι ήμασταν σε ανοιχτό χώρο, χωρίς τη δυνατότητα να καλυφθούμε οπουδήποτε, ήταν κάτι πολύ άγριο» σημείωσε.

Μητσοτάκης: Στέλνουμε μήνυμα στο Κρεμλίνο – Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Ουκρανία

Σημειώνεται ότι με αναφορά στο ρωσικό χτύπημα στην Οδησσό, στη διάρκεια της χθεσινής συνάντησής του με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ξεκίνησε την ομιλία του στο συνέδριο του ΕΛΚ, στο Βουκουρέστι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όλοι μαζί στέλνουμε μήνυμα στο Κρεμλίνο, δεν θα φοβηθούμε, θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Ουκρανία και τον γενναίο ουκρανικό λαό για όσο χρειαστεί, τόνισε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι καμία αλλαγή συνόρων δεν είναι ανεκτή.

«Αυτή τη σκοτεινή ώρα της Ευρώπης με τον πόλεμο στην Ουκρανία, δείξαμε την αποφασιστικότητά μας στη στήριξη της Ουκρανίας έναντι αυτού του πολέμου με ένα ενιαίο μέτωπο, κάτι που οι εχθροί μας δεν περίμεναν ίσως. Εξακολουθούμε λοιπόν να στηρίζουμε την Ουκρανία οικονομικά, στρατιωτικά, έχουμε αναλάβει κυρώσεις ενάντια στη Ρωσία και στέλνουμε το μήνυμα ότι καμία παραβίαση των εδαφικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και του διεθνούς δικαίου δεν θα γίνει αποδεκτή από την ευρωπαϊκή οικογένεια.

Διαβάστε επίσης:

Τουρκία: Συνάντηση Ζελένσκι – Ερντογάν την Παρασκευή στην Κωνσταντινούπολη

Ουαλία: Περιπέτεια για 72χρονη – Πιάστηκε το παλτό της σε ρολό καταστήματος και βρέθηκε… να αιωρείται ανάποδα (Video)

Σοκ στον Καναδά από τη μαζική δολοφονία 6 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων και 4 παιδιά

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 15:33