search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 03:08
MENU CLOSE

Κίνα: «Ντροπή για την ανθρωπότητα ο πόλεμος στη Γάζα»

07.03.2024 07:05
china new

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας χαρακτήρισε σήμερα την ανθρωπιστική καταστροφή που έχει προκαλέσει ο πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας τους τελευταίους πέντε μήνες «ντροπή για την ανθρωπότητα» και επανέλαβε την έκκληση του Πεκίνου να κηρυχθεί «άμεση κατάπαυση του πυρός».

«Το γεγονός ότι σήμερα, τον 21ο αιώνα, δεν μπορούμε να σταματήσουμε αυτή την ανθρωπιστική καταστροφή είναι τραγωδία είναι ντροπή για τον πολιτισμό», τόνισε ο Ουάνγκ Γι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο περιθώριο της ετήσιας συνεδρίασης του κινεζικού κοινοβουλίου.

Ο επικεφαλής της κινεζικής διπλωματίας διαβεβαίωσε πως το Πεκίνο τάσσεται υπέρ της «πλήρους» ένταξης του κράτους της Παλαιστίνης στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

«Τασσόμαστε υπέρ» της ιδέας «η Παλαιστίνη να γίνει πλήρες μέλος των Ηνωμένων Εθνών», είπε ο Ουάνγκ Γι κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο Πεκίνο.

Διαβάστε επίσης

Ομαδικός τάφος με πάνω από 1.000 σκελετούς βρέθηκε στη Γερμανία

«Ευχαριστώ» Μπλίνκεν σε Μητσοτάκη για τη συνεισφορά της Ελλάδας στην ασφάλεια της Ουκρανίας

Kαρκινογόνες ουσίες σε προϊόντα της Estée Lauder και της Reckitt Benckiser

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 01:15