search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 04:28
MENU CLOSE

Kαρκινογόνες ουσίες σε προϊόντα της Estée Lauder και της Reckitt Benckiser

06.03.2024 18:45
proiontaa-akmis-new
Πηγή: Pixabay

Υψηλά επίπεδα του καρκινογόνου χημικού βενζόλιο εντοπίστηκαν σε ορισμένες θεραπείες ακμής σε γνωστές μάρκες όπως η Clinique της Estée Lauder, η Up&Up της Target και η Clearasil της Reckitt Benckiser.

Παράλληλα, σύμφωνα με το Bloomberg, κατατέθηκε αίτηση στη ρυθμιστική αρχή τροφίμων και φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA), προκειμένου να ανακαλέσει τα εν λόγω προϊόντα, να διεξαγάγει έρευνα και να αναθεωρήσει τις οδηγίες για τον κλάδο.

Μετά τη δημοσίευση της είδησης, οι μετοχές της Estée Lauder σημείωσαν πτώση 3%.

Γιατί είναι επικίνδυνο το βενζόλιο

Το βενζόλιο (ή βενζένιο) μπορεί να συγκεντρωθεί σε «μη αποδεκτά υψηλά επίπεδα» τόσο σε συνταγογραφούμενα όσο και σε μη συνταγογραφούμενα προϊόντα θεραπείας ακμής με υπεροξείδιο του βενζολίου, ανακοίνωσε η Valisure.

Άλλα προϊόντα στα οποία ανιχνεύθηκε βενζόλιο περιλαμβάνουν τα Proactiv και PanOxyl, το σαπούνι της Walgreens για την ακμή και την κρέμα Equate Beauty της Walmart για την ακμή.

Oι εταιρείες Target, Estée Lauder, Walmart και Reckitt δεν απάντησαν σε αιτήματα του Reuters για σχολιασμό. Η FDA δεν έχει απαντήσει ακόμη στην αναφορά της Valisure.

Η καρκινογόνος ουσία έχει ήδη βρεθεί σε πολλά προϊόντα ευρείας κατανάλωσης, όπως αντηλιακά, αντισηπτικά χεριών και σαμπουάν, με αποτέλεσμα να έχουν γίνει ανακλήσεις από εταιρείες όπως η Procter & Gamble και η Johnson & Johnson.

Οι δοκιμές της Valisure έδειξαν ότι σε ορισμένα προϊόντα πιθανώς ανιχνεύεται βενζόλιο που ξεπερνά κατά 800 φορές το όριο της FDA.

Υψηλά επίπεδα βενζολίου δεν βρέθηκαν μόνο στα προϊόντα ακμής αλλά και στον αέρα γύρω απ’ αυτά, υποδεικνύοντας ότι το καρκινογόνο θα μπορούσε να διαρρεύσει από συσκευασίες, εγκυμονώντας πιθανό κίνδυνο εισπνοής, ανέφερε η Valisure.

Διαβάστε επίσης:

Νέος συναγερμός στην Ερυθρά Θάλασσα: Πλήγμα σε αμερικανικό πλοίο – Επιχείρηση διάσωσης του πληρώματος, αγνοούμενοι και τραυματίες

Guardian: Η ακροδεξιά ατζέντα του ΕΛΚ για το μεταναστευτικό – Τα σχέδια Βέμπερ για απελάσεις σε χώρες εκτός ΕΕ και η υποψηφιότητα Φον Ντερ Λάιεν

Στα άκρα οι σχέσεις Νετανιάχου-Γκαντς – Η εντολή στη βρετανική πρεσβεία και η αποχώρηση από το Πολεμικό Συμβούλιο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 00:06