search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 07:55
MENU CLOSE

Μη κρατικά ΑΕΙ: Φίμωση βουλευτών του καταγγέλλει το ΠΑΣΟΚ στη συζήτηση της Βουλή 

09.03.2024 11:30
doudwnis

Το θέμα που προέκυψε με τη σύγκρουση κυβέρνησης – ΠΑΣΟΚ σχετικά με τη σχεδιαζόμενη αναθεώρηση του άρθρου 16 του συντάγματος, προκαλεί αναταράξεις ανάμεσα στο κυβερνών κόμμα και το Κίνημα.

Το ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για τα μη κρατικά ΑΕΙ, αγνοήθηκε επιδεικτικά και κατά παράβαση του Κανονισμού, το αίτημα 10 βουλευτών του να πάρουν το λόγο για το θέμα που προέκυψε και ενώ ο υπουργός Παιδείας επέρριπτε στο Κίνημα προθέσεις και θέσεις που δεν είχαν σχέση με την πραγματικότητα.

Σημειωτέον ότι ο κ. Πειρρακάκης που ανελίχθηκε πολιτικά στις τάξεις του ΠΑΣΟΚ, κατηγόρησε το παλιό κόμμα του για κυβίστηση στο θέμα του άρθρου 16, επειδή το Κίνημα διαμήνυσε ότι δεν έχει πλέον εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και δεν πρόκειται να της δώσει λευκή επιταγή για το την αναθεώρηση της συγκεκριμένης συνταγματικής διάταξης.

Ενδεικτική είναι η αντίδραση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Δουδωνή.

Ο οποίος έγραψε στο X: «Η απόλυτη φίμωση του Κοινοβουλίου αυτή τη στιγμή από το προεδρείο και την κοινοβουλευτική πλειοψηφία της Νέας Δημοκρατίας. Καταναλώθηκαν πάνω από 5 λεπτά για να φιμωθεί αίτημα 10 βουλευτών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ να λάβουμε τον λόγο δυνάμει των παραγράφων 1 και 3 του άρθρου 67 του Κανονισμού της Βουλής για τον παρεμπίπτον ζήτημα των ψευδών της Νέας Δημοκρατίας για την αναθεώρηση του άρθρου 16. Ο αυτοθαυμαζόμενος υπουργός κ. Πιερρακάκης υπομειδιούσε και φαινόταν πραγματικά να το χαίρεται. Λογικό, με δεκάδες sites να αναπαράγουν τα ψεύδη του».

Διαβάστε επίσης:

Μη κρατικά ΑΕΙ: Η σπουδή της κυβέρνησης ναρκοθετεί τρία μέτωπα – ΣτΕ, συνταγματική αναθεώρηση και δημόσια πανεπιστήμια

Μαρινάκης για μη κρατικά ΑΕΙ: Περάσαμε από τα λόγια στις πράξεις – Δεν υπήρχε ούτε ένα λογικό επιχείρημα από την άλλη πλευρά

Άδωνις Γεωργιάδης: Σήμερα που υπάρχουν χρήματα για προσλήψεις, δεν υπάρχει προσφορά για να καλυφθούν οι κενές θέσεις

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 07:53