search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 15:18
MENU CLOSE

Μαρέβα Μητσοτάκη: Η δράση της για την προώθηση της λαϊκής τέχνης

11.03.2024 18:42
MAREVA-NEW

Σε μια νέα δράση προχώρησε η Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, καθώς δημιούργησε το Στούντιο Creative Direction (Mstudio), με σκοπό την προώθηση της λαϊκής τέχνης.

Το «Mstudio» θα παρουσιάζει και θα προωθεί craft design (σχέδιο χειροτεχνίας) και art (τέχνη). Η πρώτη έκθεση θα γίνει μέσα στον ερχόμενο Μάιο με κεραμικά που επιμελείται προσωπικά η Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη.

Μάλιστα, η ίδια ανέβασε στους προσωπικούς λογαριασμούς της στα social media ένα βιντεάκι με μια σύντομη δήλωση της για τον ρόλο της Ελληνίδας ως θεματοφύλακας της παράδοσης και της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Στο πέρασμα των αιώνων η Γυναίκα στην Ελλάδα λειτούργησε ως θεματοφύλακας της παράδοσης και της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Μέσα απο την τέχνη της, την κεραμική την υφαντική, το κόσμημα και το κέντημα, η Γυναίκα διαφύλαξε τον Πολιτισμό μας.

Νιώθω ότι δεν εξυμνούσε συχνά αυτό το πρότυπο Γυναίκας, ούτε τη συνεισφορά της στην κουλτούρα μας. Και όμως η χώρα μας οφείλει πολλά στον δυναμισμό αυτών των γυναικών».

Διαβάστε επίσης:

Κασσελάκης: Να γίνει πράξη το σύνθημα «πολιτισμός με επίκεντρο τον άνθρωπο»

Θεσσαλονίκη: Η εξτρεμιστική δράση της νεολαίας της Χρυσής Αυγής, το ομοφοβικό παραλήρημα και οι απειλές σε βουλευτές (photos)

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Η επιστολή της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας προς τον Τασούλα για την παρουσία της στην εξεταστική

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 15:18