search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 11:29
MENU CLOSE

Μητσοτάκης με αγρότες: Αναγνωρίζουμε τα δίκαια αιτήματα, προσπαθούμε να δώσουμε λύσεις

11.03.2024 13:47
μιτσοτακισ_αγροτεσ

Τους χαμηλούς τόνους που τήρησε και κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων των αγροτών διατήρησε ο πρωθυπουργός και κατά την έναρξη της συνάντησής του με 15μελή αντιπροσωπεία αγροτών από τη Θεσσαλία, στο πλαίσιο των συναντήσεών του για την ανάταξη της περιοχής.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού ευχαρίστησε τους αγρότες για τις «κόσμιες» κινητοποιήσεις τους, σημείωσε ότι πολλά από τα αιτήματά τους είναι δίκαια και ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να τα ικανοποιήσει, προσθέτοντας ότι ολοκληρώνονται οι τεχνικές συζητήσεις για την επιστροφή του ΕΦΚ του αγροτικού πετρελαίου και το 2025, ώστε να γίνει με δίκαιο και αποτελεσματικό τρόπο.

Παράλληλα, ανέφερε ότι επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να υπάρχει μια προβλεψιμότητα για την τιμή του ρεύματος και να ολοκήρωθούν οι αποζημιώσεις από τις καταστροφές που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel, ενώ όσον αφορά στην ΚΑΠ και τις παρεμβάσεις που ζητούν οι αγρότες, είπε ότι η κυβέρνηση είναι η μόνη που κατέθεσε προτάσεις για την αναδιάρθρωσή της, εκτιμώντας, μάλιστα, ότι ενδεχομένως μπορούν να υπάρξουν και αποφάσεις σε επόμενη Σύνοδο Κορυφής.

Ο πρωθυπούργός φρόντισε να προσθέσει στη συζήτηση και την παράμετρο των ευρωεκλογών στη συζήτηση, λέγοντας ότι το ΕΛΚ εξαρχής προσπαθεί να βάλει «φρένο» στις προτάσεις των Σοσιαλιστών και των Πράσινων για την ταχύτητα εφαρμογής της πράσινης μετάβασης, λέγοντας ότι μετά την ευρω-κάλπη το υπουργείο και ο ίδιος να χρειαστεί θα θέσουν ζητήματα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Ενδιαφέρον είχε η αναφορά του στο master plan για τη διαχείριση των υδάτων στη Θεσσαλία που παρουσίασε νωρίτερα σε φορείς της Περιφέρειας η ολλανδική εταιρεία HVA, καθώς ο Κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι πρόκειται για μια επιστημονική μελέτη, την οποία δεν πρέπει να «δαιμονοποιούμε», λέγοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι τελικά μετά από συζήτηση με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να υπάρξει ένας οδικός χάρτης για τα απαραίτητα έργα που πρέπει να γίνουν στη Θεσσαλία.

Από την πλευρά των αγροτών, πάντως, δηλώθηκε ότι δεν είναι ικανοποιημένοι, επισημαίνοντας εκκρεμή ζητήματα, όπως οι αποζημιώσεις, το κόστος του ρεύματος, η αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων στις παρακάρλιες περιοχές, κ.λπ.

Διαβάστε επίσης:

Ερυθρά Θάλασσα: Επίσκεψη Δένδια στη φρεγάτα «Υδρα»

Μητσοτάκης για master plan για Θεσσαλία: Δεν εγκαταλείπουμε το βαμβάκι

Οι φόβοι της κυβέρνησης στο δρόμο προς τις ευρωεκλογές – Οι απογοητευμένοι, ο «Κανένας» και οι διαρροές προς τα δεξιά

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 11:29