search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 12:26
MENU CLOSE

Ερυθρά Θάλασσα: Επίσκεψη Δένδια στη φρεγάτα «Υδρα»

11.03.2024 12:01
DENDIAS_YDRA
@αρχείου Euroknissi

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας επισκέπτεται αυτήν την ώρα την φρεγάτα «Ύδρα» του Πολεμικού Ναυτικού, που επιχειρεί στην Ερυθρά Θάλασσα, εκτελώντας καθήκοντα στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ασπίδες» (EUNAVFOR ASPIDES) της ΕΕ.

Ο Νίκος Δένδιας ταξίδεψε στο Τζιμπουτί με αεροσκάφος τύπου Φάλκον και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στην «Ύδρα» με το οργανικό ελικόπτερο τύπου S70 της ελληνικής φρεγάτας, η οποία βρίσκεται τις τελευταίες ώρες στην περιοχή των επιχειρήσεων. 

Ο Υπουργός συνοδεύεται από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Δημήτριο Χούπη και τον αρχηγό ΓΕΝ αντιναύαρχο Δημήτριο – Ελευθέριο Κατάρα ΠΝ.

Υπενθυμίζεται ότι η φρεγάτα ΥΔΡΑ απέπλευσε το βράδυ της Δευτέρας 26/02 μετά την συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ το οποίο έδωσε το τελικό πράσινο φως για την συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ναυτική Δύναμη, η οποία έχει αποστολή την προστασία των εμπορικών πλοίων από τις επιθέσεις των Χούθι.

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης για master plan για Θεσσαλία: Δεν εγκαταλείπουμε το βαμβάκι

Οι φόβοι της κυβέρνησης στο δρόμο προς τις ευρωεκλογές – Οι απογοητευμένοι, ο «Κανένας» και οι διαρροές προς τα δεξιά

Γέφυρες επαναπροσέγγισης ψάχνουν Πρωθυπουργός και Αρχιεπίσκοπος μετά το εκκλησιαστικό αντάρτικο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 12:23