search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 07:30
MENU CLOSE

Μητσοτάκης για master plan για Θεσσαλία: Δεν εγκαταλείπουμε το βαμβάκι

11.03.2024 11:51
kyriakos mitsotakiis new

Η παρουσίαση του master plan για τη διαχείρηση των υδάτινων πόρων της Θεσσαλίας, που εκπόνησε η ολλανδική εταιρεία HVA στους φορείς της περιοχής πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μαξίμου σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στην εισήγησή του ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε το master plan ως την πρώτη ολιστική προσπάθεια για τη διαχείριση των υδάτινων πόρων στη Θεσσαλία, η οποία αφορά τόσο στον σχεδιασμό των υποδομών, όσο και στις επιπτώσεις που θα έχει η προσπάθεια αυτή στην πρωτογενή παραγωγή, προσθέτοντας, πάντως, ότι το 400 σελίδων πόρισμα των Ολλανδών δεν αποτελεί θέσφατο, αλλά έναν οδικό χάρτη για καλύτερη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων με στόχο να πραγματοποιηθεί μια δραστική παρέμβαση σε μια περιοχή που επλήγη πολύ σοβαρά από την κακοκαιρία Daniel.

Ταυτόχρονα, αναφερόμενος στον κίνδυνο εξάντλησης των υδάτινων πόρων στη Θεσσαλία, ο Κ. Μητσοτάκης, απαντώντας στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Δημήτρη Κουρέτα, τόνισε ότι δεν τίθεται ζήτημα εγκατάλειψης της καλλιέργειας βαμβακιού στο θεσσαλικό κάμπο, καλώντας από την άλλη τους πάντες να αναλάβουν τις ευθύνες τους ώστε μετά από κάποια χρόνια η ζημιά να μην είναι αναστρέψιμη. Χαρακτήρισε, δε, το master plan ως μια «ευκαιρία ουσιαστικής αναδιάρθρωσης του τρόπου με τον οποίο αντιμετωπίζουμε αυτά τα ζητήματα».

Υπενθυμίζεται ότι στις 12:30 ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί και με αντιπροσωπεία 15 αγροτών από τη Θεσσαλία, τόσο για την παρουσίαση του master plan όσο και για μια συζήτηση επί των αιτημάτων που θέτει ο αγροτικός κόσμος της περιοχής.

Διαβάστε επίσης

Οι φόβοι της κυβέρνησης στο δρόμο προς τις ευρωεκλογές – Οι απογοητευμένοι, ο «Κανένας» και οι διαρροές προς τα δεξιά

Γέφυρες επαναπροσέγγισης ψάχνουν Πρωθυπουργός και Αρχιεπίσκοπος μετά το εκκλησιαστικό αντάρτικο

ΠΑΣΟΚ: Πολλαπλά μέτωπα με την κυβέρνηση – Νέα σύγκρουση για την υπόθεση των παρακολουθήσεων 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 07:30