search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 13:03
MENU CLOSE

ΠΑΣΟΚ: Πολλαπλά μέτωπα με την κυβέρνηση – Νέα σύγκρουση για την υπόθεση των παρακολουθήσεων 

11.03.2024 07:45
androulakis 654- new

Η αρχή των συγκρούσεων απέναντι στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ήταν όπως φαίνεται το νομοσχέδιο για τα μη Κρατικά Πανεπιστήμια. Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, στο δρόμο προς τις ευρωεκλογές δείχνει έτοιμος να χτυπήσει την κυβέρνηση εκεί που «πονάει». 

Σκληρή επίθεση για Ακρίβεια και Ασφάλεια 

Όπως έκανε και στο «νομοσχέδιο Πιερρακάκη» έτσι και τώρα ο Νίκος Ανδρουλάκης ετοιμάζεται να αντιπαρατεθεί με την κυβέρνηση στα δύο βασικά σημεία που φαίνεται να υστερεί. Δηλαδή, την ακρίβεια και την ασφάλεια των πολιτών. 

Καθόλου τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διάλεξε να κάνει ο ίδιος δήλωση για τα όσα συνέβησαν στη Θεσσαλονίκη, τόσο με την επίθεση στα δύο queer άτομα όσο και τον προπηλακισμό που δέχθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης, χαρακτηρίζοντας τα δύο γεγονότα ανησυχητικά. 

«Τα αποψινά (σ.σ. χθεσινά) επεισόδια κουκουλοφόρων κατά διαδηλωτών και του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Σ. Κασσελάκη, που έρχονται σε συνέχεια της χθεσινής επίθεσης σε δυο πολίτες για τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό, είναι απολύτως καταδικαστέα. Πρωτίστως, όμως, είναι ανησυχητική η επανάληψη ακραία βίαιων και μισαλλόδοξων συμπεριφορών. Η ισότητα και ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι απαρέγκλιτες δημοκρατικές αρχές», ανέφερε στο μήνυμα του ο Νίκος Ανδρουλάκης. 

Σε ό,τι έχει να κάνει με την ακρίβεια ο Νίκος Ανδρουλάκης θα επαναλάβει τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ για την προστασία των ευάλωτων κατηγορώντας παράλληλα την κυβέρνηση για απουσία ελέγχων στην αγορά. 

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ επισκέφθηκε το Σάββατο την έκθεση Food Expo όπου και δήλωσε: «Το χάσμα μεταξύ πραγματικών μισθών και κερδών ισχυρών επιχειρήσεων συνεχώς διευρύνεται. Η ακρίβεια από εισαγόμενη, όπως την χαρακτήριζε ο κ. Μητσοτάκης, έχει καταστεί εγχώρια με την υπογραφή της απραξίας του. Ο πληθωρισμός έχει αυξηθεί 20% στα τρόφιμα. Διαβάζουμε τις τελευταίες μέρες ότι θα έχουμε 20% αύξηση στα τιμολόγια κινητής και σταθερής τηλεφωνίας καθώς και στο internet. Ο δείκτης τιμών καταναλωτή στα τρόφιμα έχει αυξηθεί κατά 31,2% από την εποχή που άρχισε η πληθωριστική κρίση. Όλα αυτά έχουν να κάνουν με την αβελτηρία της Νέας Δημοκρατίας». 

Στη συνέχεια πρόσθεσε: Λίγα πρόστιμα, λίγοι έλεγχοι στην αγορά είναι το αποτέλεσμα μιας ιδεολογίας, που θεωρεί ότι η αγορά αυτορυθμίζεται τις περιόδους των μεγάλων κρίσεων, με αποτέλεσμα να πληρώνει ακριβά το μάρμαρο η μεσαία τάξη και ο φτωχότερος Έλληνας». Για τις επιχειρήσεις οι οποίες βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση επανέλαβε τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για ρύθμιση στο ιδιωτικό χρέος με 120 δόσεις στα χρέη προς εφορία και ΕΦΚΑ καθώς και «δεύτερη ευκαιρία αξιοπρέπειας για τα κόκκινα δάνεια». 

Νέα σύγκρουση για την υπόθεση των παρακολουθήσεων 

Μία δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη, η οποία σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ είναι ψευδής ήταν αρκετή για να πυροδοτήσει νέα κόντρα με την κυβέρνηση για την υπόθεση των παρακολουθήσεων. 

«Ο Άδωνις Γεωργιάδης πιστοποίησε και σήμερα πόσο θλιβερός και αναξιόπιστος είναι», σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Γλαβίνας, κατακρίνοντας τον υπουργό Υγείας πως «δήλωσε ψευδώς ότι ασκήθηκε δίωξη στην πρώην εισαγγελέα της ΕΥΠ, Βασιλική Βλάχου, για την παράνομη παρακολούθηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και πως τάχα εκδόθηκε αθωωτική δικαστική απόφαση… κάποιου Εφετείου». 

Μάλιστα, στην Χαριλάου Τρικούπη καλούν τον Άδωνι Γεωργιάδη να δώσει στη δημοσιότητα την δικαστική απόφαση που αθωώνει την Βασιλική Βλάχου, ενώ ζητούν από την κυβέρνηση να «αποδοκιμάσει τον συκοφάντη υπουργό της». 

Στο ΠΑΣΟΚ ξεκαθαρίζουν ότι «Η πραγματικότητα είναι πως έως σήμερα δεν έχει ασκηθεί καμία δίωξη σε βάρος της Βασιλικής Βλάχου και πως η πρώην επόπτης εισαγγελέας της ΕΥΠ δεν έχει έρθει αντιμέτωπη με τη Δικαιοσύνη». 

Διαβάστε επίσης:

Παύλος Μαρινάκης: «Καταδικάζουμε την επίθεση κατά Κασσελάκη – Ροπαλοφόροι και κουκουλοφόροι δεν έχουν θέση στη Δημοκρατία»

Νίκος Ανδρουλάκης για τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη: «Απολύτως καταδικαστέα η επίθεση κατά του Κασσελάκη»

Αλέξης Χαρίτσης για την συγκέντρωση κατά της ομοφοβίας: «Η έμπρακτη απάντηση της δημοκρατικής Θεσσαλονίκης»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 13:02