search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 19:28
MENU CLOSE

Επιχείρηση «Ασπίδες»: Η φρεγάτα Ύδρα έφτασε στην Ερυθρά Θάλασσα

03.03.2024 18:52
fregata ydra

Η φρεγάτα «Ύδρα» του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, που συμμετέχει στην ευρωπαϊκή επιχείρηση «Ασπίδες», έφτασε στην Ερυθρά Θάλασσα.

Η επιχείρηση «Ασπίδες» έχει καθαρά αμυντικό χαρακτήρα και αποσκοπεί στη διασφάλιση της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας και την προστασία των εμπορικών πλοίων που περνούν από την Ερυθρά Θάλασσα και κινδυνεύουν από τις πολυάριθμες επιθέσεις των ανταρτών Χούθι.

Σε αυτή την ευρωπαϊκή ναυτική αρμάδα συμμετέχει, εκτός από την χώρα μας, η Ιταλία με ένα αντιτορπιλικό και φρεγάτες από την Γερμανία και από την Γαλλία, ενώ το στρατηγείο στην Λάρισα παίζει καταλυτικό ρόλο καθώς έχει τον επιχειρησιακό έλεγχο της επιχείρησης «Ασπίδα».

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα έχει αναλάβει την Διοίκηση της Ευρωπαϊκής Δύναμης με το στρατηγείο της Λάρισας και επικεφαλής τον αντιπλοίαρχο Β. Γρυπάρη ενώ ο επιχειρησιακός Διοικητής είναι ο Ιταλός κυβερνήτης του αντιτορπιλικού D-554, «Caio Duillio» που έχει και την ευθύνη των χειρισμών και των αποφάσεων επί του πεδίου.

Διαβάστε επίσης:

Καταγγελία πατέρα στα Ιωάννινα: «Μετέφερα μόνος το παιδί μου στο νοσοκομείο γιατί έληγε η βάρδια του ΕΚΑΒ»

Υπεγράφη η πρώτη ληξιαρχική εγγραφή παιδιού ομόφυλου ζευγαριού

«Σύμπραξη Εκδίκησης»: Προφυλακιστέοι οι έξι συλληφθέντες – Ανάμεσά του και οι δύο στρατιωτικοί

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 19:28