search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 11:53
MENU CLOSE

Καταγγελία πατέρα στα Ιωάννινα: «Μετέφερα μόνος το παιδί μου στο νοσοκομείο γιατί έληγε η βάρδια του ΕΚΑΒ»

03.03.2024 18:38
ekav-new

Σε μια αδιανόητη καταγγελία προχώρησε ένας άνδρας από τα Ιωάννινα υποστηρίζοντας ότι αναγκάστηκε να μεταφέρει μόνος την 7χρονη κόρη του στο νοσοκομείο γιατί έληγε η βάρδια του ΕΚΑΒ.

Το κορίτσι, το οποίο νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, έπρεπε να διακομισθεί στο Νοσοκομείο Παίδων της Αθήνας καθώς είχε απόστημα στην τραχηλική χώρα και κινδύνευε από ασφυξία.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του πατέρα, στις 02:00 τα ξημερώματα η παιδίατρος κάλεσε το ΕΚΑΒ Ιωαννίνων προκειμένου η 7χρονη να διακομισθεί στο Νοσοκομείο Παίδων, ωστόσο μία ώρα αργότερα το ΕΚΑΒ τους ενημέρωσε ότι δεν μπορούσε να γίνει η διακομιδή γιατί έληγε η βάρδια του πληρώματος.

Ο ίδιος υποστήριξε πως το ΕΚΑΒ ενημέρωσε κατά τις 03:30 ότι οριακά θα έφταναν στο Παίδων «Αγία Σοφία», καθώς έληγε η εφημερία του νοσοκομείου στις 08.00. «Έφυγα στις 04:20 από Γιάννενα και 07:30 ήμουν στο “Αγία Σοφία” και με 100 χιλιόμετρα να πήγαινε το ασθενοφόρο θα προλάβαιναν να είναι εδώ. Υπέγραψα εγώ και πήρα το παιδί υπ’ ευθύνη μου, το περιστατικό έχρηζε χειρουργείου και στα Γιάννενα δεν γινόταν. Το παιδί τώρα είναι καλά», πρόσθεσε.

Ωστόσο, το ΕΚΑΒ ισχυρίστηκε ότι δεν αρνήθηκε ποτέ τη διακομιδή και επεσήμανε πως στις 08:00 δεν έληγε η βάρδια του πληρώματος του ΕΚΑΒ, αλλά η βάρδια εφημερίας στο Νοσοκομείο Παίδων.

Διαβάστε επίσης:

Υπεγράφη η πρώτη ληξιαρχική εγγραφή παιδιού ομόφυλου ζευγαριού

«Σύμπραξη Εκδίκησης»: Προφυλακιστέοι οι έξι συλληφθέντες – Ανάμεσά του και οι δύο στρατιωτικοί

Γεράσιμος Παπαδόπουλος για σεισμούς στην Κεφαλονιά: Το καλό και κακό σενάριο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 11:49