search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 18:50
MENU CLOSE

ΒΟΥΛΗ TV: Ντοκιμαντέρ για τον «Άρχοντα του σασπένς» απόψε το βράδυ

11.03.2024 17:23
Hitchcock
AP

Του έχουν αποδώσει τον χαρακτηρισμό «Άρχοντας του σασπένς». Δημιουργούσε ταινίες τρόμου, συχνά χωρίς να φανεί σταγόνα αίματος. Πολυγραφότατος, ταλαντούχος, ευφυής με μια δημιουργικότητα που κράτησε έξι δεκαετίες, ο Άλφρεντ Χίτσκοκ, άφησε παρακαταθήκη 54 ταινιών.

Παρότι θεωρούνταν ένας από τους σπουδαιότερους της εποχής του με 16 από τις ταινίες του να είναι υποψήφιες για Όσκαρ, ανάμεσα στις οποίες βρίσκονταν οι ταινίες «Ρεβέκα», «Ψυχώ», «Στον ίσκιο του θανάτου», «Νύχτα αγωνίας» και «Σιωπηλός μάρτυρας», τελικά δεν κέρδισε καμία από αυτές.

Το μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ «Είμαι ο Άλφρεντ Χίτσκοκ» (Βουλή TV, 23.00) του διακεκριμένου νεαρού Καναδού κινηματογραφιστή Τζόελ Άστον Μακάρθι, εμπνευσμένο από το ομότιτλο βιβλίο, εμβαθύνει στον άνθρωπο πίσω από την κάμερα και επιχειρεί να φωτίσει την προσωπικότητα του μετρ του ψυχολογικού τρόμου, με τα αυταρχικά χαρακτηριστικά και τις πολύπλοκες σχέσεις με την οικογένεια και τις μούσες του.

Το φιλμ του 2021 αναδεικνύει τις σημαντικότερες, αλλά και τις πιο αμφιλεγόμενες στιγμές στην καριέρα του Χίτσκοκ και δίνει μια καλή πληροφορία στον θεατή για αυτά που τον επηρέασαν και πώς αυτός ο εκκεντρικός outsider «έσκισε» τους κανόνες και έγινε ένας θρύλος του κινηματογράφου.

Διαβάστε επίσης:

Πρώτο με διαφορά το Mega στις τηλεπροτιμήσεις την Παρασκευή

Eurovision 2024: Viral η αντίδραση Ισπανού youtuber ακούγοντας το τραγούδι της Ελλάδας για πρώτη φορά (Video)

ΑΝΤ1: Ανακοινώθηκε η ανανέωση συνεργασίας με Αρναούτογλου – Θα κάνει και ταξιδιωτική εκπομπή

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 18:50