search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 21:15
MENU CLOSE

Ισπανία: Καταγγελίες για περιστατικά αισχροκέρδειας σε βάρος τουριστών – «Χρεώνουν 10 ευρώ έξτρα για τραπέζι σε ανοιχτό χώρο»

13.03.2024 15:57
spain-tourismos-new
Πηγή: Pixabay

Έμεινε άφωνη μία Βρετανίδα τουρίστρια, η οποία όταν πήγε να δειπνήσει σε εστιατόριο στην Σεβίλλη της Ισπανίας, την ενημέρωσαν ότι θα έπρεπε να πληρώσει ένα έξτρα ποσό για να καθίσει σε τραπέζι σε εξωτερικό χώρο.

Όπως γράφει η Sun, η τουρίστρια είχε κάνει κράτηση τραπεζιού στο εστιατόριο για δύο άτομα. «Παρόλο που είχαμε κάνει κράτηση για δύο στην ταράτσα, μας έβαλαν σε μια σκοτεινή γωνία. Όταν ζήτησα αλλαγή, η σερβιτόρος μας ενημέρωσε ότι αυτά τα τραπέζια (στην ταράτσα) ήταν όλα κρατημένα και είχαν πρόσθετο κόστος 10 ευρώ. Το πιο ενοχλητικό όμως ήταν ότι κανένα από τα τραπέζια που ήταν σε ηλιόλουστο σημείο δεν είχε πελάτες», δήλωσε στη Sun η τουρίστρια.

Αρκετοί Βρετανοί που επισκέπτονται την Ισπανία εκφράζουν παράπονα για κρούσματα αισχροκέρδειας σε βάρος τους. «Τι συμβαίνει σε αυτή την πόλη;» αναρωτήθηκε ένας  επισκέπτης της Σεβίλλης και κάποιος σχολίασε ότι αν χρεώνουν έξτρα 10 ευρώ για ένα τραπέζι σε ανοιχτό χώρο «θα πρέπει να πάρω μαζί μου και το τραπέζι»…

Ο υπεύθυνος του εστιατορίου όπου χρεώνεται έξτρα το τραπεζάκι στον ήλιο, υποστήριξε ότι το επεισόδιο με την Βρετανίδα τουρίστρια δεν είναι παρά μία παρεξήγηση, διότι «τα τραπέζια ήταν όλα κρατημένα εκείνη τη μέρα» και «δεν μπορούσαν να της δώσουν τραπέζι» στο σημείο που ήθελε.

Ωστόσο το περιστατικό αυτό δεν είναι το μόνο που έχει προκαλέσει αρνητικές εντυπώσεις στη Βρετανία.

Ένα μπαρ στη Ζαμόρα χρέωνε επιπλέον τους επισκέπτες κάθε φορά που ένας σερβιτόρος πήγαινε στο τραπέζι τους. Στις αποδείξεις από το μπαρ φαίνεται χρέωση 20 σεντς για κάθε επίσκεψη του σερβιτόρου στο τραπέζι και  επιπλέον χρέωση ενός ευρώ για την χρήση μαχαιροπήρουνων.

Κάποιος Βρετανός κατήγγειλε ότι σε ένα ισπανικό εστιατόριο τον χρέωσαν επιπλέον 20 ευρώ για τα πιατάκια και τα σκεύη που χρησιμοποίησαν όταν έκοψαν μια τούρτα γενεθλίων.

Εξίσου αρνητική εντύπωση έχει προκαλέσει και καταγγελία ότι σε ορισμένα εστιατόρια στην Ισπανία δεν γίνονται δεκτοί τουρίστες σε τραπέζια που βρίσκονται σε βεράντες και ταράτσες με τη δικαιολογία ότι αυτοί οι χώροι «είναι μόνο για γκρουπ».

Μάλιστα μία Βρετανίδα που ζει στην Βαρκελώνη, δήλωσε στη Sun ότι πήγε να δειπνήσει σε εστιατόριο και της είπαν ότι «δεν μπορεί να καθίσει μόνη της» σε τραπέζι στην ταράτσα, ακόμα κι αν πλήρωνε κάποιο επιπλέον ποσό.

Διαβάστε επίσης:

Κύπρος: Καρέ καρέ το… «θαύμα» στη Μονή Αββακούμ – Η στιγμή που μοναχοί γεμίζουν τον σταυρό με μύρο! (video)

Το ξεχωριστό δώρο που ενθουσίασε τη βασίλισσα Καμίλα (photos/videos)

Η απίστευτη ζωή ενός ανθρώπου που έζησε 70 χρόνια σε «σιδερένιο πνεύμονα»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 21:15