search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 18:38
MENU CLOSE

ΟΗΕ: Χτυπήθηκε αποθήκη με ανθρωπιστική βοήθεια στη Ράφα

13.03.2024 16:17
GAZA_13_3
AP

Η υπηρεσία αρωγής των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστινίους (UNWRA) ανακοίνωσε ότι χτυπήθηκε μία από τις αποθήκες της με ανθρωπιστική βοήθεια στη Ράφα, στη νότια Γάζα. Την ίδια ώρα η κρίση στη Γάζα μοιάζει με εφιάλτη χωρίς τελειωμό με τους ανθρώπους να κάνουν ουρές για να ένα πιάτο φαγητό.

Σύμφωνα με την UNWRA, υπάρχουν πολλοί τραυματίες.

Ουρές για φαγητό στη Ράφα 12 Μαρτίου/ Associated Press

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι μια αποθήκη/ κέντρο διανομής της UNRWA στη Ράφα χτυπήθηκε», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η εκπρόσωπος της υπηρεσίας του ΟΗΕ, Τζουλιέτ Τούμα.

Το υπουργείο Υγείας της Γάζας, το οποίο διοικείται από τη Χαμάς, ανέφερε από την πλευρά του ότι τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ έκανε λόγο για βομβαρδισμό της αποθήκης.

Συμμετοχή της γερμανικής Πολεμικής Αεροπορίας στην αερογέφυρα ανθρωπιστικής βοήθειας

Αξίζει να σημειωθεί ότι έπειτα από αίτημα που είχε υποβάλει το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών, η Πολεμική Αεροπορία της Γερμανίας θα συμμετάσχει στην -από αέρος- μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα ο υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους.

Η γερμανική συμμετοχή, από την διεθνική βάση του Εβρέ, στην Γαλλία, θα είναι έτοιμη για την επιχείρηση στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.

Γάζα: «Ξύπνησε» και ο Μπορέλ – Καταγγέλλει το Ισραήλ ότι χρησιμοποιεί την πείνα ως «πολεμικό όπλο»

Από την πλευρά του χθες Τρίτη (12/3) επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Τζοζέπ Μπορέλ κατήγγειλε το Ισραήλ ότι χρησιμοποιεί την πείνα ως «πολεμικό όπλο» στη Λωρίδα της Γάζας.

«Αυτή η ανθρωπιστική κρίση δεν είναι φυσική καταστροφή, δεν είναι πλημμύρα, ούτε σεισμός, προκαλείται από τον άνθρωπο», τόνισε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, κατά τη διάρκεια τοποθέτησής του στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Παράλληλα, ζήτησε πιεστικά να επιτραπεί να εισέλθει περισσότερη ανθρωπιστική βοήθεια στον παλαιστινιακό θύλακο, όπου οι ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις έχουν στοιχίσει τη ζωή ως αυτό το στάδιο σε τουλάχιστον 31.184 ανθρώπους, στην πλειονότητά τους γυναίκες και παιδιά, κατά το υπουργείο Υγείας της Χαμάς.

Διαβάστε επίσης:

Η απίστευτη ζωή ενός ανθρώπου που έζησε 70 χρόνια σε «σιδερένιο πνεύμονα»

Κύπρος: Καρέ καρέ το… «θαύμα» στη Μονή Αββακούμ – Η στιγμή που μοναχοί γεμίζουν τον σταυρό με μύρο! (video)

Το ξεχωριστό δώρο που ενθουσίασε τη βασίλισσα Καμίλα (photos/videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 18:29