search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 09:34
MENU CLOSE

Νέα δυναμική κινητοποίηση από τους φοιτητές – «Ο αγώνας μας για δωρεάν σπουδές συνεχίζεται» το μήνυμά τους (Photos)

14.03.2024 15:35
sillalitrio-new

Σε νέα δυναμική κινητοποίηση προχώρησαν φοιτητές, μαθητές και καθηγητές το μεσημέρι της Πέμπτης (14/3) στο κέντρο της Αθήνας, αντιδρώντας στην ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Οι φοιτητές δήλωσαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, ενώ το συντονιστικό των φοιτητικών συλλόγων στο κάλεσμα του ανέφερε ότι «ο αγώνας για σύγχρονες, ποιοτικές αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν σπουδές συνεχίζεται».

Οι συγκεντρωμένοι κρατούσαν πανό στα οποία έγραφαν «Η ιστορία γράφεται με ανυπακοή, όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, Πιερρακάκης και Μητσοτάκης οι πραγματικές μειοψηφίες».

Ως προς το πλαίσιο της κινητοποίησης αναφέρουν ότι διεκδικούν:

  • Αποκλειστικά δημόσιες και πραγματικά δωρεάν σπουδές.
  • Να μην εφαρμοστεί ο νόμος για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Να καταργηθούν όλοι οι αντιεκπαιδευτικοί νόμοι των κυβερνήσεων. Να μην αναθεωρηθεί το άρθρο 16.
  • Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τις ανάγκες των φοιτητών και των ιδρυμάτων σε καθηγητές, προσωπικό, υποδομές.
  • Δωρεάν φοιτητική μέριμνα (στέγαση, σίτιση, μεταφορά, αναλώσιμα, βιβλία κλπ.) για όλους και όλες. Ανέγερση νέων φοιτητικών εστιών στην ευθύνη του κράτους χωρίς ΣΔΙΤ και νοίκια.
  • Ένα πτυχίο με κατοχυρωμένα όλα τα επαγγελματικά δικαιώματα! Μόνη προϋπόθεση το πτυχίο για την άσκηση του επαγγέλματος. Όχι στην απόσπαση της παιδαγωγικής επάρκειας από τα πτυχία.
  • Όχι στην ισοτίμηση των πτυχίων μας με τα κολέγια. Όχι στην κύρωση της σύμβασης της Λισαβόνας της ΕΕ.
  • Εμβόλιμη εξεταστική για όλους τους φοιτητές σε όλα τα Τμήματα που η κυβέρνηση και οι διοικήσεις επιχείρησαν να εργαλειοποιήσουν την εξεταστική για να σταματήσουν οι αγώνες των φοιτητών.

Την ίδια ώρα, ανάλογες κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία

Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας, καθώς σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την ΕΛΑΣ άρθηκαν όλες οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, που ήταν σε εφαρμογή λόγω της πορείας διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν φοιτητές, μαθητές και εκπαιδευτικοί κατά του νομοσχεδίου ίδρυσης μη κρατικών πανεπιστημίων.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: 42χρονος κακοποιούσε σεξουαλικά επί πέντε χρόνια την ανήλικη ανιψιά του

Ζωγράφου: Η στιγμή που η φωτιά καταστρέφει ολοσχερώς τα οχήματα στην οδό Ταξίλου – Βίντεο ντοκουμέντο

Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε αυτοκίνητα στην Αττική – Ο τρόπος δράσης, τα διαλυτήρια και οι έξι συλλήψεις (photos/video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 09:34