search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 18:44
MENU CLOSE

Τέμπη: Νέα μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου από τον μοναδικό επιζώντα του 1ου βαγονιού – Ξέσπασε κατά της Εξεταστικής ο δικηγόρος του

14.03.2024 16:54
tempi-12

Νέα μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, για τον 21χρονο Γεράσιμο Γεωργιάδη, τον μοναδικό επιζώντα του πρώτου βαγονιού της αμαξοστοιχίας των Τεμπών, κατέθεσε σήμερα το μεσημέρι στον Εφέτη-Ανακριτή Λάρισας, ο δικηγόρος του, Λουκάς Αποστολίδης.

O κ. Αποστολίδης σε δηλώσεις του τόνισε μεταξύ άλλων ότι η Ευρωπαία Εισαγγελέας φωτογραφίζει πολιτικά πρόσωπα για τη διερεύνηση πολιτικών και ποινικών ευθυνών.

Την ίδια στιγμή, όπως σημείωσε, αν είχαν εγκατασταθεί τα συστήματα ασφαλείας στον ελληνικό σιδηρόδρομο, η τραγωδία δεν θα είχε συμβεί.

Μιλώντας νωρίτερα στον Ant1 ανέφερε πως «υπάρχει μία δικαιολογημένη οργή γιατί δεν εισακούστηκε από την Εξεταστική Επιτροπή και από το Κοινοβούλιο η άποψη ότι θα πρέπει να διενεργηθεί προανακριτική επιτροπή». Στάθηκε στο γεγονός ότι 1.300.000 πολίτες ζητούν με ψήφισμα την άρση ασυλίας των πολιτικών προσώπων που ευθύνονται, υπογραμμίζοντας πως δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως νομικό όπλο, αφορά όμως το περί δικαίου αίσθημα στην εικόνα μιας κοινωνίας.

Παράλληλα, υπενθύμισε πως ο ίδιος ο «πρωθυπουργός είπε πως αν έχετε στοιχεία που δείχνουν ότι ευθύνονται ποινικά πολιτικά πρόσωπα να τα φέρετε». Τόνισε επίσης ότι «αν συγκροτηθεί η προανακριτική επιτροπή και φέρει τις ποινικές δικογραφίες και της Ευρωπαίας εισαγγελέως και του Εφέτη Ανακριτή σίγουρα θα προκύψουν συγκλονιστικές ευθύνες».

Για τη μηνυτήρια αναφορά ο δικηγόρος εξήγησε πως οι γονείς την καταθέτουν κατά παντός υπευθύνου, τόσο για το υπηρεσιακό προσωπικό, όσο για τις διοικήσεις αλλά και κατά της πολιτικής ηγεσίας.

Όπως ανέφερε, «δίνουμε μάχη πολιτικών και ποινικών ευθυνών». Παράλληλα σημείωσε ότι η αναφορά σχετίζεται με τις πολιτικές ευθύνες κυρίως, καθώς δεν καλύπτονται οι οικογένειες που εκπροσωπεί από το ότι το λάθος ήταν μόνο του σταθμάρχη και των δύο μηχανοδηγών.

Διαβάστε επίσης:

Κασσελάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μοναδική προοδευτική δημοκρατική παράταξη στη χώρα – Δεν πρόκειται να παρεκκλίνουμε

Χρυσοχοΐδης από τον φράκτη του Έβρου: Τα σύνορα της χώρας είναι ασφαλή και απροσπέλαστα

Μαρινάκης για Κολωνό: Νέα επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για τον Ποινικό Κώδικα (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 18:44