search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 12:17
MENU CLOSE

Το σκάνδαλο με την φωτογραφία της Κέιτ συνδέει απευθείας το Παλάτι με τη Βόρεια Κορέα και το Ιράν

14.03.2024 18:56
princess

Το Παλάτι του Κένσινγκτον δεν είναι πλέον «αξιόπιστη πηγή» πληροφοριών αφού δημοσίευσε μια παραποιημένη εικόνα της Κέιτ Μίντλετον και των τριών παιδιών της, σύμφωνα με τον επικεφαλής του Γαλλικού Πρακτορείου (AFP).

Μετά τον εντοπισμό της επεξεργασίας, το Γαλλικό Πρακτορείο – μεταξύ άλλων – εξέδωσε μια ειδοποίηση απόσυρσης της φωτογραφίας, κάτι που γίνεται πολύ σπάνια – και συνήθως μόνο με περιεχόμενο που προέρχεται από πηγές κρατικών μέσων ενημέρωσης του Ιράν και της Βόρειας Κορέας.

Ο Φιλ Τσέτγουιντ, διευθυντής διεθνών ειδήσεων του AFP, είπε στο «The Media Show» του BBC Radio 4 ότι το πρακτορείο συνεργάζεται «διαρκώς» με το Παλάτι του Κένσινγκτον, επομένως συνήθως το θεωρούσε αξιόπιστη πηγή. Αλλά τώρα, το πρακτορείο θα είναι «πιο προσεκτικό» σχετικά με το περιεχόμενο που λαμβάνει.

«Όχι, απολύτως όχι», είπε ο Τσέτγουιντ, όταν ρωτήθηκε αν το Παλάτι ήταν ακόμα μια αξιόπιστη πηγή. «Όπως με οτιδήποτε άλλο, όταν σε απογοητεύει μια πηγή, ο πήχης ανεβαίνει».

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, πολλά ειδησεογραφικά πρακτορεία – συμπεριλαμβανομένων των Associated Press (AP), Reuters, Getty Images και AFP – εξέδωσαν προειδοποιήσεις για μια φωτογραφία για την Ημέρα της Μητέρας που κυκλοφόρησε από το Παλάτι του Κένσινγκτον, η οποία έδειχνε την Πριγκίπισσα της Ουαλίας  να αγκαλιάζει τα τρία χαμογελαστά παιδιά της.

Η φωτογραφία κυκλοφόρησε εν μέρει σε μια προφανή προσπάθεια να καταπνίξει ένα κύμα διαδικτυακών θεωριών συνωμοσίας σχετικά με το πού βρίσκεται και πώς είναι η Κέιτ Μίντλετον, η οποία δεν έχει εμφανιστεί δημόσια από τότε που υποβλήθηκε σε επέμβαση στην κοιλιά νωρίτερα φέτος. Αλλά τα κορυφαία πρακτορεία μέσων ενημέρωσης του κόσμου την απέσυραν γρήγορα αφού διαπίστωσαν ότι φαινόταν ότι είχε υποστεί επεξεργασία – μια βόμβα που τροφοδότησε την ήδη ανεξέλεγκτη φημολογία.

Η Κέιτ αργότερα παραδέχτηκε ότι επεξεργάστηκε τη φωτογραφία, ζητώντας συγγνώμη για «οποιαδήποτε σύγχυση». Αλλά η ζημιά έγινε, καθώς το σκάνδαλο φούντωσε την κρίση εμπιστοσύνης που ήδη δημιουργούσε το Παλάτι του Κένσινγκτον.

«Ένα πράγμα που είναι πολύ σημαντικό είναι ότι δεν μπορείτε να διαστρεβλώνετε την πραγματικότητα για το κοινό. Υπάρχει θέμα εμπιστοσύνης», είπε ο Τσέτγουιντ.

Ο ίδιος είπε ότι το Γαλλικό Πρακτορείο επικύρωσε αρχικά τη φωτογραφία, αλλά αυτό δεν θα έπρεπε ποτέ να είχε συμβεί καθώς «παραβίαζε σαφώς» τις οδηγίες του.

Ο Τσέτγουιντ είπε ότι τα πρακτορεία ειδήσεων ζήτησαν από το παλάτι του Κένσινγκτον να παράσχει την αρχική φωτογραφία, αλλά δεν έλαβαν απάντηση. Τότε ήταν που αποφάσισαν να εκδώσουν τις «ειδοποιήσεις», κάτι που γίνεται πολύ σπάνια.

«Είναι μεγάλη υπόθεση για μια υπηρεσία να εκδίδει ειδοποίηση απόσυρσης», είπε. «Είναι κάτι που κάνουμε μια φορά το χρόνο ίσως, ελπίζω λιγότερο. Οι προηγούμενες φωτογραφίες που αποσύραμε ήταν από το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων ή το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων».

Διαβάστε επίσης:

Δημοσκόπηση Reuters: Οριακό προβάδισμα Μπάιντεν έναντι του Τραμπ – Υψηλό το ποσοστό των αναποφάσιστων

«Μπλε δράκος»: Όμορφος, αλλά… επικίνδυνος – Αυτό είναι το πλάσμα που απειλεί τους κολυμβητές (photos/videos)

Μεσανατολικό: Η Ευρωβουλή ζητά από το Ισραήλ να επιτρέψει και να διευκολύνει την πλήρη παράδοση βοήθειας προς τη Γάζα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 12:17