search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 14:28
MENU CLOSE

«Αν μου συμβεί κάτι, δεν είναι αυτοκτονία» – Η προειδοποίηση του πληροφοριοδότη της Boeing

15.03.2024 23:12
barnet-12

Ο Τζον Μπάρνετ, 62 ετών, βρισκόταν σε διαδικασία κατάθεσης κατά της εταιρείας Boeing σχετικά με τα πρωτόκολλα ασφαλείας της κατασκευάστριας εταιρείας αεροσκαφών, όταν βρέθηκε νεκρός στη Νότια Καρολίνα με τραύμα από πυροβολισμό στο κεφάλι

Οικογενειακή φίλη του Μπάρνετ δήλωσε στο ABC ότι, πριν πεθάνει, την προειδοποίησε ότι αν τον βρουν νεκρό, δεν θα ήταν αποτέλεσμα αυτοκτονίας.

Η Τζένιφερ, η οποία δεν αποκάλυψε το επώνυμό της, μίλησε στο τοπικό θυγατρικό ειδήσεων του ABC WPDE για μια ανησυχητική συνομιλία που λέει ότι είχε με τον Μπάρνετ. Ισχυρίζεται ότι ο Μπάρνετ πήγε να την επισκεφτεί και άρχισαν να μιλούν για την επερχόμενη κατάθεσή του στο Τσάρλεστον της Νότιας Καρολίνας.

«Δεν ανησυχούσε για την ασφάλεια του και τον ρώτησα γιατί», είπε. «Δεν φοβάσαι; Και εκείνος είπε, “Όχι, δεν φοβάμαι, αλλά αν μου συμβεί κάτι, δεν θα είναι αυτοκτονία”».

Ο Μπάρνετ έμενε σε ένα Holiday Inn στο Τσάρλεστον πριν από την κατάθεσή του. Όταν οι δικηγόροι του δεν μπόρεσαν να επικοινωνήσουν μαζί του, κάλεσαν την αστυνομία ώστε να διενεργήσει έλεγχο, σύμφωνα με αναφορές της αστυνομίας που έλαβε η New York Post . Ένα μέλος του προσωπικού του ξενοδοχείου βρήκε τη σορό του Μπάρνετ μέσα στο φορτηγάκι του. Κρατούσε ένα ασημένιο πιστόλι στο χέρι του και φαινόταν να πέθανε από ένα μόνο τραύμα στο κεφάλι.

Όπως είπε η φίλη του, ξέρει ότι «δεν αυτοκτόνησε. Δεν υπάρχει περίπτωση. Αγαπούσε πάρα πολύ τη ζωή. Αγαπούσε πάρα πολύ την οικογένειά του. Αγαπούσε τα αδέρφια του πάρα πολύ για να τους βάλει σε αυτή τη θέση που είναι αυτή τη στιγμή». Πιστεύει ότι κάποιος ήθελε να φιμώσει τον Μπάρνετ.

Φυσικά, δεν υπάρχει τρόπος να επαληθευτούν οι συγκεκριμένοι ισχυρισμοί. Ωστόσο, οι δικηγόροι του δήλωσαν ότι «κανείς δεν μπορεί να πιστέψει» ότι είχε αυτοκτονήσει. Ήταν σε «καλή διάθεση» και δεν είχε δώσει καμία ένδειξη ότι δεν επιθυμούσε να ζήσει.

Ο Μπάρνετ είχε εργαστεί στην Boeing για 32 χρόνια προτού φύγει από την εταιρία το 2017, σύμφωνα με το BBC, το οποίο είχε αναφερθεί κατά το παρελθόν στις προσπάθειές του να θέσει θέματα σχετικά με την παραγωγή της εταιρίας.

Ο Μπάρνετ είχε μιλήσει σε μέσα ενημέρωσης μετά το περιστατικό της 5ης Ιανουαρίου με ένα αεροσκάφος Boeing 737 MAX 9, όταν αποκολλήθηκε ένα πάνελ παραθύρου λίγο μετά την απογείωση του αεροσκάφους, εκθέτοντας τους επιβάτες στον εξωτερικό αέρα με αποτέλεσμα να απαιτηθεί αναγκαστική προσγείωση.

Έκτοτε η Boeing βρέθηκε σε πλήρη κρίση σχετικά με την ασφάλεια και τις προδιαγραφές ποιότητάς της. Η παραγωγή της περιορίστηκε από τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ, με αποτέλεσμα καθυστερήσεις παράδοσης σε όλη την αεροδιαστημική βιομηχανία.

Διαβάστε επίσης:

Τυνησία: Δύο νεκροί, 34 αγνοούμενοι από τη βύθιση σκάφους με μετανάστες

Κάμαλα Χάρις: «Κανείς δεν πρέπει να φυλακίζεται επειδή κάπνισε μαριχουάνα»

Αυστριακή κληρονόμος αφήνει 50 αγνώστους να αποφασίσουν για την τύχη της περιουσίας της, ύψους 27 εκατ. δολαρίων

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 14:27