search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 18:35
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης φεύγει (για το στρατό), ο Όθων Ηλιόπουλος προς το παρόν … μένει – Στις 14 Απριλίου οι προκριματικές για το ευρωψηφοδέλτιο

15.03.2024 06:11
kasselakis iliopoulos

Μετά το μπαράζ εμφανίσεων αυτή την εβδομάδα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι απών για περίπου δύο εβδομάδες καθώς σήμερα αναχωρεί για το στρατόπεδο της Θήβας προκειμένου να εκπληρώσει τη στρατιωτική του θητεία.

Με την χθεσινή εκδήλωση για την Ευρώπη, που εγκαινίασε την προεκλογική καμπάνια του κόμματος για τις ευρωεκλογές, και την εκδήλωση της Τρίτης για την ακρίβεια και το φορολογικό, ο Στέφανος Κασσελάκης, έδωσε το στίγμα των προτάσεων και των διακηρυκτικών αρχών με τις οποίες το κόμμα θα πορευτεί ως την κάλπη της 9ης Ιουνίου.

Η αντιπαράθεση με την κυβέρνηση για τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και τις εταιρείες του προέδρου συνεχίστηκε και χθες με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να σηκώνει το γάντι των επιθέσεων που δέχεται από το κυβερνητικό στρατόπεδο, στο βαθμό που βλέπει ότι «τσιμπάει» και στις δημοσκοπήσεις.

Χθες μία ακόμη δημοσκόπηση, της GPO, έδειξε τον ΣΥΡΙΖΑ στην δεύτερη θέση με 14,3%, οριακά πάνω πάντως από το ΠΑΣΟΚ που κατέγραψε πρόθεση ψήφου στο 13,9%, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη να σχολιάζει ουσιαστικά, σε συνέντευξή του στο Star, πως ο Κ. Μητσοτάκης προτιμά έναν αντίπαλο «life style» δηλαδή έναν βολικό αντίπαλο. Ο Στέφανος Κασσελάκης πάντως, εμφανίστηκε για μια ακόμη φορά χθες αισιόδοξος λέγοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει την μεγάλη ανατροπή στις ευρωεκλογές.

Σε ό,τι αφορά την εσωκομματική διαδικασία κατάρτισης του ψηφοδελτίου, χθες έγινε γνωστό ότι οι προκριματικές εκλογές θα γίνουν στις 14 Απριλίου, σίγουρα με κάλπη και φυσική παρουσία, αλλά πιθανόν και με ηλεκτρονικό τρόπο. Η διορία για την υποβολή βιογραφικών για την συμμετοχή στο ευρωψηφοδέλτιο λήγει την Κυριακή, και στη συνέχεια θα ακολουθήσει αξιολόγηση και διαλογή, οπότε η λίστα των υποψηφίων που θα συμμετάσχουν στις προκριματικές εκλογές θα ανακοινωθεί στις 22 Μαρτίου. Από τις προκριματικές εκλογές θα προκύψει και το τελικό ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι φήμες παραίτησης και το «παραμένω μάχιμος» του Όθωνα Ηλιόπουλου

Στο μεταξύ σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση περί του ενδεχομένου παραίτησης του βουλευτή Επικρατείας Όθωνα Ηλιόπουλου. Οι φήμες, που έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό, επιμένουν, ωστόσο δεν επιβεβαιώνονται.

Οι εν λόγω φήμες αναζωπυρώθηκαν χθες το πρωί, με δημοσιεύματα να κάνουν λόγο για επικείμενη παραίτησή του πιθανότατα και εντός της χθεσινής μέρας. Οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν ότι η 4η στο ψηφοδέλτιο Πόπη Τσαπανίδου, εφόσον υπήρχε τελικώς παραίτηση Ηλιόπουλου, θα καταλάμβανε την βουλευτική έδρα. Τα σενάρια πάντως διέψευσε χθες ο ίδιος ο Όθωνας Ηλιόπουλος ο οποίος σε ανακοίνωση που εξέδωσε λίγο πριν την εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως παραμένει μάχιμος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συμπληρώνοντας «εργαζόμαστε με τον πρόεδρο της αξιωματικής Αντιπολίτευσης Στέφανο Κασσελάκη για να δώσουμε προοπτική διεξόδου στις Ελληνίδες και τους Έλληνες».

Ο ίδιος έχει αναφερθεί στον φόρτο εργασίας λόγω της ιδιότητας του ως πανεπιστημιακού γιατρού στο Χάρβαρντ, ωστόσο έχει διαμηνύσει ότι ο ίδιος θα είναι εκείνος που θα επιλέξει τι θα πράξει και πότε με τα κοινοβουλευτικά του καθήκοντα.

Διαβάστε επίσης:

Υποκλοπές: «Ολίγιστος και ασήμαντος πολιτικός αρχηγός» ο Ανδρουλάκης – «Πολιτικός απατεώνας» ο Γεωργιάδης

Ανδρουλάκης για Ευρωεκλογές: «Το ΠΑΣΟΚ θα είναι δεύτερο κόμμα – Ο Μητσοτάκης προτιμά αντιπολίτευση lifestyle»

Δημοσκόπηση GPO: Κάτω από 30% η ΝΔ – Πέρασε δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ, το ποσοστό Λοβέρδου και το μήνυμα των ευρωεκλογών στην κυβέρνηση

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 18:34