search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 01:22
MENU CLOSE

Κύπρος: Νέο βίντεο από τη Μονή Αββακούμ – Μοναχός και γυναίκα κουβαλούσαν κρυφά βαρύ αντικείμενο

16.03.2024 13:04
kypros_monastiri_apati

Νέο υλικό από το κλειστό κύκλωμα ασφαλείας της Μονής Αββακούμ της Κύπρου βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Βίντεο, που μετέδωσε το ΣΙΓΜΑ και καταγράφηκε 12 μέρες πριν γίνουν οι αποκαλύψεις, δείχνει έναν μοναχό και μια γυναίκα να μεταφέρουν ένα βαρύ αντικείμενο, που θυμίζει χρηματοκιβώτιο, προς την έξοδο της Μονής.

Κάποια στιγμή, μάλιστα, πέφτει στο έδαφος το λευκό πανί, με το οποίο αυτό είναι σκεπασμένο και τα δύο πρόσωπα σταματούν για να το κρατήσουν καλύτερα να μην τους πέσει. Έπειτα, διασχίζουν το πλακόστρωτο δίπλα από το εκκλησάκι της Μονής και χάνονται στο βάθος. Μάλιστα, στη συνέχεια χάνουν κάποια στιγμή την ισορροπία τους και καταβάλλουν προσπάθεια για να ξαναβρούν τον βηματισμό τους.

Ένα λεπτό αργότερα, σε διαφορετική λήψη από το κλειστό κυκλώματος, φαίνεται να προσεγγίζει το ένα μαύρο όχημα τύπου βαν το οποίο κινείται στο στενό δρομάκι με την όπισθεν.

Συν τω χρόνω, καταγράφεται η φιγούρα ενός μοναχού να κατευθύνεται προς το σημείο που μόλις κάποια δευτερόλεπτα προηγουμένως διακρινόταν το όχημα. Ο μοναχός περνά με γρήγορο βηματισμό από το σημείο και χάνεται.

Το βαν, το οποίο συμπεραίνεται ότι είχε κάνει αναστροφή, επανεμφανίζεται στις 00:17 να διασχίζει το στενό δρομάκι της Μονής και φτάνει πολύ κοντά στο εκκλησάκι.

«Δεν είναι άσχετες οι εικόνες με τους διαλόγους και τις καταγγελίες»

Σύμφωνα με το sigmalive, τα γεγονότα που εκτυλίσσονται λίγο μετά τα μεσάνυχτα στις 23ης Φεβρουαρίου μέσα στις εικόνες του κλειστού κυκλώματος δεν είναι καθόλου άσχετα με τους διαλόγους και τις καταγγελλόμενες ραδιουργίες των 2 μοναχών και τρίτου προσώπου, που είδαν ήδη το φως της δημοσιότητας τα τελευταία 24ωρα.

Όπως προκύπτει από τις συνομιλίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, στις 22 Φεβρουαρίου και όταν πια τα πιο πάνω πρόσωπα είχαν αντιληφθεί ότι οι ενέργειες τους είχαν φθάσει στα αυτιά του Μητροπολίτη, ήθελαν πάση θυσία, να διαφυλάξουν την ασφάλεια του χρηματοκιβωτίου.

Στις μεταξύ τους στιχομυθίες τους, μία μέρα πριν την καταγραφή των εικόνων που παρακολουθούμε, φέρονται μεταξύ άλλων να ήθελαν να σκάψουν στο έδαφος, να σπάσουν τοίχους και στη συνέχεια να καλύψουν το χρηματοκιβώτιο με ερμάρια.

Στις ιδέες των Πορφύριου και Νεκτάριου ήταν και το δωμάτιο της μητέρας του τελευταίου, η οποία διέμενε στο χώρο της Μονής, σε κατάλυμα που βρισκόταν σε ύψωμα και στο οποίο φέρεται να βρέθηκε τελικά το περιβόητο χρηματοκιβώτιο με το μεγάλο χρηματικό ποσό.

Διαβάστε επίσης:

Κέιτ Μίντλεντον: Οι θεωρίες συνωμοσίας, το τρολάρισμα του ολλανδού μονάρχη και η άρνηση του παλατιού να δώσει την αμοντάριστη φωτογραφία

Κλίνατε δεξιότερα… πανευρωπαϊκώς – Ένα εφιαλτικό σενάριο για τις ευρωεκλογές

Αξιωματούχος ΟΗΕ: Στη Γάζα δεν υπάρχουν πλέον «μωρά φυσιολογικού μεγέθους»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 01:15