search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 15:01
MENU CLOSE

Ο Τριαντόπουλος αποζημίωσε επιλεκτικά τους παραγωγούς της Μαγνησίας και εξόργισε τους Θεσσαλούς βουλευτές της ΝΔ

16.03.2024 11:00
triantopoulos_0103_1460-820_new

Οι βουλευτές της Nέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλία δεν έχουν να αντιμετωπίσουν μόνο τους ατυχείς χειρισμούς του κόμματος στη διαχείριση της υποθέσεις των Τεμπών αλλά και τα παρατράγουδα γύρω από τις αποζημιώσεις για την κακοκαιρία Daniel.

Την περασμένη Παρασκευή ημέρα που ψηφιζόταν το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια στη Βουλή ο πρωθυπουργός κάλεσε όλους τους Θεσσαλούς βουλευτές στο γραφείο του στη Βουλή προκειμένου να ακούσει τις απόψεις τους με δεδομένο ότι θα είχε και συνάντηση με τους αγρότες από τη Θεσσαλία.

Εκεί λοιπόν υπήρξε με μουρμούρα και γκρίνιες για τον τρόπο με τον οποίο δίδονται οι αποζημιώσεις για τις καθυστερήσεις που υπάρχουν για τις ολιγωρίες αλλά και για τις ευνοϊκές αντιμετωπίσεις νόμων και περιοχών.

Τα βέλη δέχτηκε από ορισμένους βουλευτές και ο υφυπουργός πολιτικής προστασίας Χρήστος Τριαντόπουλος στον οποίο καταλογίζουν εστιασμένο ενδιαφέρον για αποζημιώσεις στους παραγωγούς της Μαγνησίας όπου είναι και η εκλογική του περιφέρεια. Είναι χαρακτηριστική η φράση που ειπώθηκε: «την ώρα που εκκρεμούν αποζημιώσεις και πολλά προβλήματα αγροτών κάποιοι τάζουν αναμόρφωση της πλατεία στο Στεφανοβίκειο που θα κοστίσει κοντά στο ένα εκατομμύριο ευρώ».

Τα αμύγδαλα και τα μήλα

Εκεί όμως που ορισμένοι βουλευτές πνέουν μένεα είναι για το θέμα των αποζημιώσεων.

Παραδείγματος χάρη λένε ότι έχουν δοθεί αποζημιώσεις σε αμυγδαλοπαραγωγούς μόνο στην Μαγνησία ενώ δεν έχουν πάρει οι αντίστοιχοι της Λάρισας. Και πιο συγκεκριμένα έχουν αποζημιωθεί οι αμυγδαλοπαραγωγοί στα χωριά Κανάλια Κερασιά και Κεραμίδι που βρίσκονται στη Μαγνησία ενώ δεν πήραν τίποτα οι αμυγδαλοπαραγωγοί στο χωριό Πλατύκαμπος της Λάρισας.

Μια δεύτερη περίπτωση αφορά τις αποζημιώσεις για παραγωγούς μήλων. Υπήρξαν αποζημιώσεις σε παραγωγούς στη Ζαγορά για μήλα μάλιστα που είχαν πωληθεί και όχι αντίστοιχες αποζημιώσεις για μηλοπαραγωγούς στην Αγιά της Λάρισας.

Μάλιστα όπως λένε πικρόχολα κάποιοι ο κύριος Τριαντόπουλος στις προηγούμενες εθνικές εκλογές της αγορά είχε πάρει 100 σταυρούς και το 2003 οι σταυροί έφτασαν τους 1.000.

Επίσης έχουν δοθεί και προκαταβολές για αποζημιώσεις σε παραγωγούς Κάστανου αλλά και πάλι μόνο στη Μαγνησία.

Είναι δε χαρακτηριστική η φράση της γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ευαγγελίας Λιακούλη η οποία πρόσφατα είπε στην βουλή “κάντε κι έναν υπουργό από τη Λάρισα μπας και οι αγρότες της Λάρισας πάρουν κι αυτοί αποζημιώσεις”

Ορισμένα από αυτά τα προβλήματα οι αγρότες της Θεσσαλίας και κυρίως εκείνοι της Λάρισας τα έθεσαν και στον πρωθυπουργό κατά την σύσκεψη που ακολούθησε. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι ενώ η περιφέρεια όπως λένε οι συνεργάτες του κ. Κουρέτα έχει κάνει ένα εκτεταμένο έλεγχο που φτάνει κοντά στο 70% με 80% των περιοχών και των αγροτών που πρέπει να αποζημιωθούν εδώ και επτά μήνες έχει δοθεί μόλις το 10% των αποζημιώσεων.

Διαβάστε επίσης:

Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου: Το κορίτσι από τα Γιάννενα που ήθελε να γίνει… βασίλισσα – Αλλά κατέληξε «spam»

Κεφαλογιάννης για Κασσελάκη: Δεν έχει το παραμικρό προνόμιο σε σχέση με τους υπολοίπους – Πώς πέρασε τις πρώτες ώρες στο στρατόπεδο (Videos)

ΣΥΡΙΖΑ: Πώς θα λειτουργήσει το κόμμα όσο απουσιάζει ο Κασσελάκης – Οι ευνοϊκές παράμετροι των ευρωεκλογών και της κόντρας με την κυβέρνηση

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 15:01