search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 03:52
MENU CLOSE

Κορυφώνονται οι καρναβαλικές εκδηλώσεις – Σε Πάτρα, Ξάνθη και Ρέθυμνο όλα τα βλέμματα

17.03.2024 10:57
patra_karnavali

Κορυφώνονται σήμερα οι καρναβαλικές εκδηλώσεις, με τα βλέμματα όλων να στρέφονται σε Πάτρα, Ξάνθη και Ρέθυμνο.

Στην αχαϊκή πρωτεύουσα, η μεγάλη παρέλαση της Κυριακής (17/03) δίνει τη σκυτάλη στη μεγάλη παρέλαση που ξεκίνησε στις 2 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Πελοπόννησος, περισσότεροι από 60.000 καρναβαλιστές με 181 πληρώματα «πλημμύρισαν» φέτος τους δρόμους της Πάτρας.

Στη Μεγάλη Παρέλαση προπορεύονται τα καρναβαλικά άρματα του Δήμου κι ακολουθούν τα πληρώματα με τα άρματα και τις κατασκευές τους.

Η Δημοτική Μουσική ακολουθείται από τα άρματα του Δήμου: «Προπομπός», «Βασιλιάς Καρνάβαλος – Ο Βασιλιάς της Παγκοσμιοποίησης», άρμα Βασίλισσας με τη «βασίλισσα» του Πατρινού Καρναβαλιού 2024, Γεωργία Σακκά, Άνθινο Άρμα, «Smile» εμπνευσμένο από τον παλαιό βωβό κινηματογράφο, οι «Χορευτές του Τσίρκου», ο Τζον Λένον με τα παιδιά των λουλουδιών και της ειρήνης, και τα άρματα του Καρναβαλιού των Μικρών «Μωρό Καρνάβαλος», «Ταξίδι με τη φαντασία», «Καρουσέλ», «Φεγγάρι», «Σκυλάκι», «Σαρανταποδαρούσα», «Inguana» και «Τσίρκο».

Τα πληρώματα συνοδεύονται από δικά τους άρματα ή μεγάλες τροχήλατες κατασκευές. Συγκεκριμένα τα 28 άρματα των πληρωμάτων που παρελαύνουν μόνο την Κυριακή, αφορούν στα πληρώματα: 40 «Ξε…..πλύστρες», 1 «Στρατηγοί Πατρινού Καρναβαλιού», 15+31+183 «Ράβε ξήλωνε», 222 «Ποπ», 53 «Metamorfosis», 60 «Led Zeppelin», 210 GEN-AI-2024», 11 «Δαν…Τέλειον», 41 «Τύπος και Υπογραμμός», 77 «Creme de la creme», 135 «Λεγεώνα Τραλαλά», 62 «Μπούλα Λα», 128 «Τσαλα-Φετινοί», 211 «Μεγέ Μελέ», 78 «The Freak Show», 30 «Νάχα Χείλια Μάτια», 225 «Πάλι θα κρατάμε το φανάρι?», 58 «Vene – Kings», 204 «Lollipops», 178 «Ο Κουρέας της Σεβίλλης», 114 «Timpanistis (Daba Duba)», 105 «PA..PARIS DAKAR», 170 «Kimono», 4 «Χρυσέμποροι Λαδιού», 245 «ΤΟΞ-ΟΙΚΟΙ», 104 «Τζέρτζελα και Αρλεκίνοι μέσα στου χορού τη δίνη…», 24 «Ξύπνα Βασίλη μου γιατί χανόμαστε», 215 «Rock n΄ roll baby disco».

Στο τέλος της μεγάλης παρέλασης θα παρελάσουν τα άρματα του σοκολατοπόλεμου, με τις σοκολατορίψεις να συνεχίσουν το αναλλοίωτο στο πέρασμα του χρόνου παραδοσιακό έθιμο, γλυκαίνοντας τους θεατές σε πεζοδρόμια, μπαλκόνια της Κορίνθου και στην πλατεία Γεωργίου Α’.

Ξανθιώτικο Καρναβάλι 2024: Πανδαισία χρωμάτων, ήχου και γλεντιού

Την Κυριακή (17/03), στη 1:30 το μεσημέρι ξεκίνησε η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση της Ξάνθης, στην Πλατεία Δημοκρατίας.

Σε μια πανδαισία χρωμάτων, ήχων και γλεντιού, χιλιάδες μικροί και μεγάλοι καρναβαλιστές διασκεδάζουν, χορεύοντας, με το κέφι να ξεχειλίζει σε ολόκληρη την πόλη.

Η παρέλαση θα καταλήξει στο μεγάλο πάρκο του γηπέδου Α.Ο. Ξάνθης, όπου θα συνεχιστεί το πάρτι των Συλλόγων. Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα xanthinea.gr, στις 7 θα γίνει η τελετή λήξης του Καρναβαλιού της Ξάνθης με το γνωστό έθιμο: «το Κάψιμο του Τζάρου» το οποίο συνοδεύεται από ένα φαντασμαγορικό θέαμα με τη ρίψη πυροτεχνημάτων.

Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι 2024: Μια παρέα στους δρόμους της πόλης

Σε πλήρη εξέλιξη το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι με τους χιλιάδες συμμετέχοντες να κινούνται υπό τους ήχους μουσικής, σφυριγματων μέσα στις πολύχρωμες θεματικές στολές τους.

Ο συννεφιασμένος καιρός δεν χάλασε το κέφι των καρναβαλιστών των 27 οργανωμένων ομάδων και όσων από μόνοι τους ή με παρέες συμμετέχουν στη γιορτή του γέλιου, της σάτιρας και της αισιοδοξίας.

Οι συνολικά 27 ομάδες με τα πληρώματα τους, περίπου 10.000 καρναβαλιστές και με 23 περίτεχνα άρματα, έρχονται να δικαιώσουν όσους επέλεξαν το Ρέθυμνο για το τελευταίο τριήμερο της αποκριάς.

Πρόκειται για τις ομάδες και τα θέματα: «ΔΑΚΤΥΛΟΔΕΙΧΤΟΥΜΕΝΟΙ Mourlen Rouge. ΜΑΛΛΙΑ ΚΟΥΒΑΡΙΑ Μην ψαρώνεις. ΑΓΓΟΥΡΟΞΥΠΝΗΜΕΝΟΙ CLUB Φλώρενς της Αραβίας. ΠΟΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ Αlien _εξωγήινοι. ΠΕΡΙΗΓΗΤΕΣ CLUB Think out of the box (Σκέψου έξω από το κουτί). ΣΚΑΡΑΒΑΙΟΙ CLUB Σκαραβαίοι για…PANDA. ΟΙ ΑΛΛΟΙ CLUB ΒΑρΤ-άρουμε π-alloi. ΤΣΑΠΑΤΣΟΥΛΗΔΕΣ “‘Αριελ”… και καθάρισες. ΣΑΤΥΡΟΙ Cruella. ΤΑ ΠΑΡΤΑΛΙΑ Mario run marathon – το παιχνίδι ξεκίνησε. ΕΚΑΤΣ΄Η ΚΟΥΤΣΗ ΚΑΤΣΙΚΑ Χρυσή ελιά & σένια η κοπελιά. ALLADALLON Disco Bunnies. ΡΑΚΟΔΙΚΑΣΜΕΝΟΙ Δεινών-saurik Πάρκ. ΑΣΧΕΤΟΙ CLUB Μπίτς Coin. ALTER EGO Η Barbie και ο… Babis. ΑΡΓΟΣΧΟΛΟΙ CLUB A(rgosxolian) Intelligenec. ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ Τουρλού τουρλού αυτοί οι Ζουλού. ΜΠΟΥΜΠΟΥΝΕΣ CIR COLE IRO 2024. ΠΕΡΑ…ΠΟΔΕ Έχεις Canna…Bob? Πράσινη Ανάπτυξη. ΦΕΥ..ΓΑΤΟΙ Wednesday Addams /Addams Family. ΓΚΟΥΣΓΚΟΥΝΗΔΕΣ ONE PIECE. ΟΛΟΙ ΒΙΤΣΙΟΖΟΙ Al’adala Koala. ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ GROUP Viva Mexico. STRINGLESS Πάρε μια Anasa. ΑΝΙΧΝΕΥΤΕΣ ΚΟΛΟΜΒΙ(Ν)Α γίναμε. ROYAL BUSINESS Ο Χάρι Πότερ και το σκολείο τση μαγείας. ΑΛΗΤΡΟΥΙΤΟΙ CASINO».

Την έναρξη της παρέλασης του καρναβαλιού, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κήρυξε στις 2 το μεσημέρι ο δήμαρχος, Γιώργης Μαρινάκης, ενώ η «βασίλισσα» του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού 2024 που είναι η Μις Κρήτη 2022, γέννημα θρέμμα του Ρεθύμνου και καρναβαλίστρια η ίδια, Δάφνη Λαζίδου πρωταγωνιστεί και μεταφέρει το μήνυμα σε όλη την Ελλάδα για «μία παρέα για πάντα». Από τις 4 το απόγευμα πραγματοποιείται ανοιχτή μουσική εκδήλωση με DJ στην πλατεία Μικρασιατών. Το απόγευμα στις 19:30 οι ομάδες και ο δήμος έχουν οργανώσει ένα μεγαλοπρεπές σόου πυροτεχνημάτων στο παραλιακό μέτωπο που θα φωτίσει τον Ρεθεμνιώτικο Ουρανό με τρόπο όπως επισημαίνουν που δεν έχει γίνει ποτέ μέχρι σήμερα.

Επισκέπτες από όλη την Κρήτη, πολλές περιοχές της Ελλάδας και φοιτητές που σπουδάζουν, όλοι μια παρέα, από χθες το βράδυ που πραγματοποιήθηκε η νυχτερινή παρέλαση και ακολούθησαν γλέντια σε πολλά μαγαζιά και σε πολλές γωνιές της παλιάς πόλης μέχρι και αυτή την ώρα δεν έχουν χάσει το κέφι τους, σύμφωνοι με το μήνυμα του Ρεθεμνιώτικου καρναβαλιού 2024 που καλεί τους πολίτες να είναι όλοι μαζί μία παρέα. Τοπική αυτοδιοίκηση, φορείς, Ερυθρός Σταυρός, σαμαρείτες, μέλη των καρναβαλικών ομάδων και πληρωμάτων, έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ομαλή διεξαγωγή της παρέλασης η οποία θα ολοκληρωθεί με το μεγάλο πάρτι και τη ρίψη βεγγαλικών, κρατώντας οι διοργανωτές την υπόσχεση για εικόνες στον ουρανό που δεν έχουν ξαναεμφανιστεί.

Ειδικότερα, δημοτική Αρχή, εθελοντές, ομάδες και φορείς, ενημερώνουν: «Τα ξενοδοχεία, οι ξενώνες, και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια, τα καταστήματα εστίασης και αναψυχής αλλά και η εμπορική αγορά της πόλης έχουν ήδη προβεί σε κάθε κατάλληλη προετοιμασία για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της διοργάνωσης και στο πλήθος των επισκεπτών μας. Πανέτοιμες είναι επίσης οι υπηρεσίες για την προστασία του πολίτη, το Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου, τα σώματα εθελοντών και τα μέλη του Σώματος Σαμαρειτών-Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος Ρεθύμνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για να συμβάλουν σε κάθε έκτακτη ανάγκη που θα χρειαστεί. Στο έργο τους συνεισφέρουν και οι καρναβαλιστές που περιφρουρούν τις παρελάσεις, όχι μόνο ως προς την ροή τους αλλά συμβάλλοντάς και στην εφαρμογή των κανόνων ασφαλείας. Οι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν, ότι στο κέντρο της πόλης θα υπάρχουν 120 εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού έτοιμοι να βοηθήσουν. Επίσης, θα υπάρχει οργανωμένη Σκηνή Πρώτων Βοηθειών στην αυλή του 3ου Γυμνασίου – Λυκείου Ρεθύμνου στην Πλατεία Τεσσάρων Μαρτύρων ενώ στελέχη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού θα βοηθούν στο έργο του και το προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου».

Διαβάστε επίσης:

Φρίκη στο ΚΥΤ της Κω: 18χρονος αποπειράθηκε να βιάσει κοριτσάκι 8 ετών στις τουαλέτες

Αντίστροφη μέτρηση για την αλλαγή ώρας – Οι ώρες κοινής ησυχίας από 1η Απριλίου

Ηράκλειο: Χειροπέδες σε 34χρονο που χτύπησε και έριξε κάτω την 25χρονη σύντροφό του

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 00:58