search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 10:19
MENU CLOSE

Γάζα: «Το Ισραήλ θα προτείνει ανακωχή έξι εβδομάδων με αντάλλαγμα 40 ομήρους»

18.03.2024 11:54
gaza_war

Το Ισραήλ θα αποστείλει υψηλόβαθμη αποστολή, υπό τον επικεφαλής της Mossad, σήμερα στο Κατάρ για συνομιλίες μέσω μεσολαβητών με τη Χαμάς που στόχο έχουν να εξασφαλίσουν μια ανακωχή έξι εβδομάδων στη Γάζα, στο πλαίσιο της οποίας οι Παλαιστίνιοι μαχητές θα απελευθερώσουν 40 ομήρους, δήλωσε Ισραηλινός αξιωματούχος.

Αυτή η φάση των συνομιλιών μπορεί να διαρκέσει τουλάχιστον δύο εβδομάδες, εκτίμησε ο αξιωματούχος, επικαλούμενος τις δυσκολίες που μπορεί να προκύψουν στις διαπραγματεύσεις.

Νέο χτύπημα στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Γάζας

Νωρίτερα σήμερα ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως διεξάγει «στοχευμένη» επιχείρηση στο νοσοκομείο Σίφα, με ανακοίνωση που δημοσιοποίησε τις πρώτες πρωινές ώρες. Αυτόπτες μάρτυρες επιβεβαίωσαν πως ακούστηκαν βομβαρδισμοί και πυρά κι ότι βρίσκονταν σε εξέλιξη μάχες.

Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς ανέφερε πως «δεκάδες χιλιάδες» βίαια εκτοπισμένοι έχουν βρει καταφύγιο στο συγκρότημα του νοσοκομείου.

Ένα από τα κτίρια της δομής υγείας πήρε φωτιά, «έπειτα από αεροπορικό πλήγμα», πρόσθεσε, κάνοντας λόγο για «δεκάδες μάρτυρες», πτώματα που ανασύρθηκαν γύρω από το νοσοκομείο και άλλα που κείτονται στο οδόστρωμα, καθώς «κανένας δεν μπορεί να τα μεταφέρει» στο Σίφα εξαιτίας «της σφοδρότητας των πυρών».

Γυναίκες και παιδιά υφίστανται ασφυξία εξαιτίας του καπνού, κατά την ίδια πηγή. Οι επικοινωνίες έχουν κοπεί, άνθρωποι παγιδεύτηκαν σε χειρουργεία και σε τμήμα επειγόντων περιστατικών, συμπλήρωσε, καταγγέλλοντας το «νέο έγκλημα» του Ισραήλ, την επίθεση σε νοσοκομείο χωρίς το παραμικρό ενδιαφέρον για την τύχη των ασθενών, του ιατρικού προσωπικού και των εκτοπισμένων σε αυτό.

Αυξάνονται οι νεκροί

Την ίδια ώρα, τουλάχιστον 31.726 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 73.792 έχουν τραυματιστεί σε ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας από τις 7 Οκτωβρίου, όπως ανέφερε το υπουργείο Υγείας της Γάζας σε σημερινή ανακοίνωση.

Τις τελευταίες 24 ώρες, 81 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 116 έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με το υπουργείο.

Διαβάστε επίσης:

Νέο ισραηλινό «χτύπημα» στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Γάζας (Videos)

Πούτιν: Ένα βήμα πριν από τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο μια σύγκρουση Ρωσίας-ΝΑΤΟ

Σοκ: Η υπουργός Παιδείας της Γερμανίας προτείνει οι μαθητές να προετοιμαστούν για… πόλεμο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 10:18