search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 14:09
MENU CLOSE

ΑΠΘ: Άγνωστοι μπήκαν με αλυσοπρίονο σε χώρο με πυρηνικό αντιδραστήρα (Video)

19.03.2024 08:32
APTH NEW

Απόπειρα επίθεσης με αλυσοπρίονο επιχείρησαν άγνωστοι στο ΑΠΘ και συγκεκριμένα στον υπόγειο χώρο της Φυσικομαθηματικής Σχολής – όπου βρίσκεται πυρηνικός αντιδραστήρας – με σκοπό να καταλάβουν πάλι τη Βιολογική Σχολή.

Η απόπειρα όπως τουλάχιστον αναφέρουν τα ΝΕΑ έγινε πριν από μερικά 24ωρα.

Μάλιστα, οι πληροφορίες της εφημερίδας θέλουν οι άγνωστοι να έχουν σπάσει το εξωτερικό περίβλημα της προστασίας του πυρηνικού αντιδραστήρα.

Πρόκειται για μια «εφιαλτική» επιχείρηση σε έναν από τους πιο ευαίσθητους και επικίνδυνους χώρους εντός και εκτός του πανεπιστημίου, που έχει σκορπίσει μεγάλη ανησυχία σε μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Αν η εισβολή είχε στεφθεί με επιτυχία τα πρώτα θύματα, όπως αναφέρουν τα ΝΕΑ θα ήταν οι ίδιοι οι εισβολείς, αφού αυτοί θα αντιμετώπιζαν τις συνέπειες της διαρροής από το εργαστήριο, καθώς και όσοι θα έρχονταν σε επαφή με τις ουσίες.

Δεν αποκλείεται από την εισβολή να καταστραφόταν συσκευές μέτρησης ραδιενέργειας, όπως και άλλα μηχανήματα που υπάρχουν εκεί όπου η αξία τους ξεπερνά τα 6 εκατομμύρια ευρώ.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι πριν από λίγες ημέρες άγνωστοι κινήθηκαν προς το υπόγειο του κτηρίου, με σκοπό να φτάσουν στη Βιολογική Σχολή, που τελούσε υπό κατάληψη για πολλά χρόνια και την είχε σπάσει αστυνομική επιχείρηση το 2022.

Αυτή η κίνηση τους είχε ως συνέπεια να καταστραφεί το πρώτο από τα δύο συστήματα θωράκισης του πυρηνικού αντιδραστήρα χαμηλής ισχύος που βρίσκεται στο Εργαστήριο Ατομικής και Πυρηνικής Φυσικής

Διαβάστε επίσης

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Τρίτη 19 Μαρτίου

Ροδόπη: Νεκρός ηλικιωμένος άνδρας μετά από πυρκαγιά στο σπίτι του

Ασπρόπυργος: Νεκρός εντοπίστηκε 40χρονος άνδρας μετά από καβγά – Φέρει βαριές κακώσεις

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 14:08