search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 16:12
MENU CLOSE

Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: Επιμένει στις διαγραφές φοιτητών που «παρανομούν»

19.03.2024 12:39
mitsotakis_sakellaropoulou

«Γραμμή» μηδενικής ανοχής έναντι των συνεχιζόμενων αντιδράσεων φοιτητών για το νόμο για την ίδρυση μη κρατικών ΑΕΙ κράτησε ο πρωθυπουργός στις on camera δηλώσεις του κατά τη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «θα το πω όπως το αισθάνομαι. Δεν γίνεται να υπάρχουν φοιτητές που προβαίνουν κατ’ επανάληψη σε τέτοιες έκνομες πράξεις και τα πανεπιστήμια να μην προχωρούν στην προφανή πράξη της διαγραφής τους. Σε καμία άλλη χώρα του κόσμου δεν θα υπήρχε η ανοχή που επιδεικνύεται ορισμένες φορές για τέτοιου είδους φαινόμενα».

Προσέθεσε δε ότι «όπως είδατε υπήρχαν επιχειρήσεις και σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Οι παράνομες πράξεις δεν θα γίνουν αποδεκτές και η κυβέρνηση και η ΕΛΑΣ θα είναι στην πρώτη γραμμή της απόδοσης των πανεπιστημιακών τμημάτων στους φοιτητές ώστε να παραμείνουν εστίες γνώσης και να μην μπορούν να βρίσκουν εκεί καταφύγιο κάποιοι εντός ή εκτός πανεπιστημίων που θέλουν να τα μετατρέψουν σε εστίες βίας και χώρους στείρων συγκρούσεων», ενώ ξεκαθάρισε ότι «χρειαζόμαστε και τη συνεργασία των πρυτανικών αρχών που πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

Κατά τα λοιπά, ο Κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στην ακρίβεια η οποία πλήττει όλο και περισσότερο τα νοικοκυριά, σημείωσε ότι «οι παρεμβάσεις μας έχουν προκαλέσει μειώσεις τιμών σε προιόντα, ειδικά στο βρεφικό γάλα ξεπερνούν το 15%» και δήλωσε ότι «δεν πρόκειται να δεχθούμε φαινόμενα κερδοσκοπίας σε ένα ζήτημα που απασχολεί τη μεγάλη πλειοψηφία των νοικοκυριών. Τα πρόστιμα είναι σημαντικά και θα εξακολουθούμε να κάνουμε ελέγχους ώστε όλες οι εταιρείες όσο μεγάλες και αν είναι να εφαρμόζουν τον νόμο».

Επίσης, αναφέρθηκε και στις αλλαγές που γίνονται στο ΕΣΥ «αξιοποιώντας ευρωπαϊκούς πόρους. Βρίσκομαι συχνά σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας που απολαμβάνουν τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης. Κάνουμε σημαντικές παρεμβάσεις ώστε να πούμε ότι χτίζουμε το νέο ΕΣΥ και αυτή είναι μια συνεχής προσπάθεια», ενώ σημείωσε ότι «στέκομαι και πάλι στον ρόλο του Ταμείου Ανάκαμψης καθώς θα έχουμε σε λίγους μήνες ευρωεκλογές και είναι σημαντικό να αναδεικνύουμε απέναντι στις φωνές του λαικισμού και του στείρου ευρωσκεπτικισμού τη θετική πλευρά της ευρώπης και το πόσο ευνοημένη είναι η χώρα μας από τους ευρωπαϊκούς πόρους καθώς λαμβάνουμε το μεγαλύτερο κατά κεφαλήν ποσοστό».

Από την πλευρά της, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου αναφερόμενη στον τομέα της Υγείας είπε οτι δεν γίνεται να υπάρχουν πολίτες δυο ταχυτήτων «και πρέπει οι συμπολίτες μας να είναι ισότιμοι σε αυτό το θέμα», εκτιμώντας ότι οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης βρίσκονται στη σωστή κατεύθυνση. Όσον αφορά στις ευρωεκλογές τόνισε ότι στο πρόσφατο ταξίδι της στη Σλοβακία συζήτησαν για την ανησυχία που επικρατεί στην Ευρώπη και ειπε ότι είναι σημαντικό το αποτέλεσμά τους ευχόμενη να επικρατήσουν οι δυνάμεις που ωφελούν το κοινωνικό σύνολο.

Διαβάστε επίσης:

Μαρία Καρυστιανού: Δεν υπάρχει καθόλου ηθική στην κυβέρνηση μας – Ζητάμε το αυτονόητο – Το ψήφισμα είναι κοινωνική εντολή (video)

Απάντηση του ΥΠΕΞ στον Ερντογάν: «Πρόδηλη στρέβλωση της ιστορικής αλήθειας και προσβολή στην μνήμη των θυμάτων»

Κυριάκος Πιερρακάκης: Επανέρχεται η πενθήμερη αποβολή για bullying – Οι αλλαγές στις απουσίες των μαθητών (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 16:10