search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 06:16
MENU CLOSE

ΠΑΣΟΚ: Οι δημοσκοπήσεις στέλνουν τον Ανδρουλάκη σε περιοδείες στην Αττική – Η διαφορά με την περιφέρεια 

19.03.2024 07:55
androulakis new

Στο Περιστέρι θα βρεθεί για περιοδεία σήμερα ο Νίκος Ανδρουλάκης. Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ λαμβάνει τα μηνύματα των δημοσκοπήσεων και θέλει να ξαναχτίσει τους δεσμούς του με την κοινωνία. 

Οι δυσκολίες στην Αττική 

Η επιλογή του Περιστερίου αλλά και γενικότερα της Αττικής δεν είναι καθόλου τυχαία αφού το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να έχει πρόβλημα (δημοσκοπικό) στην μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας. Σύμφωνα με πληροφορίες σε έρευνες που έχουν γίνει αλλά δεν έχουν δημοσιευθεί το Κίνημα είναι λίγο πάνω από το διψήφιο ποσοστό και αυτό όχι σε όλες τις περιφέρειες. 

Το πρόβλημα της Αττικής ο Νίκος Ανδρουλάκης το συνάντησε και στις πρόσφατες εθνικές εκλογές καθώς σε καμία περιφέρεια δεν κατάφερε να είναι πάνω από διψήφιο, ενώ το ΠΑΣΟΚ στις περισσότερος ήρθε τέταρτο. Σε Νότιο, Δυτικό, Βόρειο Τομέα, Δυτική Αττική, Α’ Αθήνας, Α’ Πειραιά και Β’ Πειραιά ήρθε τέταρτο κόμμα. 

Αν σας δυσκολέψαμε με τις πολλές περιφέρειες σημειώστε αυτό: εκτός από την Ανατολική Αττική σε όλες τις άλλες περιφέρειες της Αττικής το ΠΑΣΟΚ ήρθε τέταρτο

Διαφορετικά μηνύματα από την περιφέρεια 

Σε ό,τι έχει να κάνει με την επαρχία η εικόνα είναι τελείως διαφορετική. Και αυτό γιατί όπως είναι σε θέση το topontiki.gr να γνωρίζει στις περισσότερες εκλογικές περιφέρειες εκτός της Α’ Θεσσαλονίκης, όπου και υπάρχει ντέρμπι με τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ είναι σταθερά δεύτερο. Μάλιστα, σε κάποιες (Ημαθία, Κιλκίς, Σέρρες, Δράμα) δίνει μάχη με την Ελληνική Λύση και όχι τον ΣΥΡΙΖΑ για τη δεύτερη θέση. 

Η Αττική αποτελούσε πάντα το μεγαλύτερο πρόβλημα για τον Νίκο Ανδρουλάκη και το έχει αναγνωρίσει και ο ίδιος ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο, μετά τη νίκη του Χάρη Δούκα στον δήμο της Αθήνας υπάρχει η αισιοδοξία ότι η εικόνα αυτή μπορεί να αλλάξει. 

Συνεχές διμέτωπο

Το Περιστέρι  είναι η αρχή μίας νέας πορείας προς τη μεγάλη ανατροπή, που θέλουν στην Χαριλάου Τρικούπη για τις ευρωεκλογές. Η συνταγή προς την ανατροπή δε θα είναι άλλη από το συνεχές διμέτωπο απέναντι στην διακυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη. Αυτό φάνηκε και από την διπλή επίθεση του Σαββατοκύριακου. 

Όσο για την κριτική που δέχεται ο Νίκος Ανδρουλάκης πως «έστριψε το τιμόνι Αριστερά», στο ΠΑΣΟΚ απαντούν ότι «κάποιοι ενοχλούνται επειδή το ΠΑΣΟΚ έχει εναλλακτική πρόταση η οποία εκθέτει ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ». «Επιχειρείται να εμφανιστεί το ΠΑΣΟΚ αναχρονιστική λαϊκίστικη δύναμη αλλά δε θα το καταφέρουν», απαντούν με νόημα. 

Διαβάστε επίσης

Στην Καισαριανή για τα Κούλουμα ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Γεραπετρίτης: «Μη ανεκτή η παραβίαση των αξιών του ανθρωπισμού – Το αύριο είναι ήδη αργά»

Κούλουμα με τον γιo του ο Νίκος Ανδρουλάκης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 01:48